Tihomir Orešković u Vukovaru otkrio vraća li se u politiku, komentirao i Agrokor

Vukovaru su zajedničku konferenciju za medije održali kandidat za župana Tomislav Panenić (Most) i bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković.

”Ne, ne vraćam se u politiku. Nisam član niti jedne stranke jer moja stranka je Hrvatska”, rekao je bivši premijer Vlade RH Tihomir Orešković.

Napomenuo je kako je imao ponuda i prilika za povratak u politiku, ali da se nije odlučio za taj put. U Hrvatskoj mu i dalje živi obitelj, a uskoro se vraća i na posao, piše vecernji.hr.

Na upit o događanjima u i oko Agrokora, Orešković je kroz šalu prvo pogledao na sat i pitao koliko imamo vremena, a onda dodao kako podržava donošenje zakona nazvanoga Lex Agrokor s kojim je kupljeno vrijeme tijekom kojega stručnjaci mogu nastaviti raditi na stabilizaciji tvrtke.

”Agrokor je tvrtka koja zapošljava 50-60.000 ljudi i ima ogroman utjecaj za hrvatsko gospodarstvo. Pri tome ima i kompliciranu strukturu. Revizorima će trebati barem 6 mjeseci da sve vide, podvuku crtu kako bi dobili čistu sliku i mogli krenuti dalje. Puno više ćemo znati o svemu nakon lokalnih izbora”, rekao je Orešković.

Na upit je li kao premijer bio upućen u stanje i probleme u Agrokoru rekao je kako nije imao nikakve informacije.

Facebook Komentari