Karamarko osniva Institut; evo kojim će se pitanjima baviti

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se oglasio na svom Facebooku i najavio osnivanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske. Naime, Karamrko je još tijekom trećeg mjeseca kada je boravio u Washingtonu najavio osnivanje instituta, a sada je, kako tvrdi, poduzeo prve korake za njegovo pokretanje. 

U nastavku pročitajte cijelu Karamarkovu objavu.

Dragi prijatelji,

zadovoljstvo mi je podijeliti s vama vijest da sam poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske čiji je cilj pomoći u oblikovanju sljedećeg poglavlja u životu naše domovine i njenih građana.

Kao što ste vidjeli u prethodnim objavama, proputovao sam mnoge zemlje i s tamošnjim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka, tj. nevladine organizacije u Hrvatskoj.

Bio sam u Washingtonu, Izraelu, Londonu i drugim gradovima u Europi te se susreo s brojnim stručnjacima, političarima, poslovnim ljudima i državnim dužnosnicima. Kao rezultat tog procesa, zaključio sam kako je pokretanje takvog instituta nužno i dobro za našu zemlju te da je to najbolji način da nastavim služiti hrvatskim građanima.

Hrvatska je u proteklih 25 godina postigla mnogo i hrvatski su građani heroji te priče. Žrtvovali su se, prilagođavali se novome svijetu i odlučili krenuti konstruktivnim putem prema budućnosti.

Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Hrvatski institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost. Bavit ćemo se pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo.

Share This Article