Incident: Na zabavi Nove ljevice vikali četnici, četnici, tamo su bili Ostojić i Markovina

Facebook nova ljevica

U splitskom klubu Ghetto sinoć je došlo da incidenta a u prigodom zabave koju je organizirala Nova ljevica u povodu proslave praznika 1. svibnja.

Kako prenose mediji, na druženju članova i simpatizera u klubu Ghetto, je uz kandidata za gradonačelnika Splita Dragana Markovinu bio i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić.

Oko 23,00 sata u klub je upao nekoliko provokatora urlajući “četnici”, nakon čega je pozvana policija.

Pale su teške riječi, a došlo je i do naguravanja. Policija je privela provokatora, ali su u policijskoj postaji iz još uvijek nepoznatih razloga završili i Ranko Ostojić i Ivo Anić, kolumnist Indexa.

“Ušli su, bilo ih je trojica, četvorica, počeli su vikati, derati se. Da ih Ostojić i Anić nisu spriječili vjerojatno bi sve porazbijali. Policija je došla u vrlo kratkom roku”, kazao je Dragan Markovina, čelnik Nove ljevice, za N1.

Ranko Ostojić rekao je da je u policijskoj postaji dao iskaz o napadaču i svemu što se dogodilo u klubu.

“Javio sam se prijateljima i sjedio u mirnoj atmosferi sa pozitivnim ljudima. Kao građanin, još jednom sam bio svjedok kako bez obzira što nema nikakvog povoda nema tolerancije i da će fašisti napasti i žene.

Samo ako im se ne sviđa njihova stranka, opredjeljenje, orijentacija. Ja sam u SDP-u, drugi su u Novoj ljevici ili možda nisu nigdje, ali osnovna stvar je da imam pravo na slobodu mišljenja i svog političkog stava”, napisao je Ostojić na Facebooku.

O incidentu priopćenje je dala i policija.

“Sinoć, oko 23:00 sata u ugostiteljski objekt u Splitu u ulici Dosud, ušao je 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba. U pokušaju da se ista osoba udalji iz kluba došlo je do naguravanja u ugostiteljskom objektu, nakon čega se 39-godišnjak udaljio iz ugostiteljskog objekta.

Policijski službenici su odmah ispred ugostiteljskog objekta zaustavili 39-godišnjaka koji se nalazio u društvu sa još nekoliko osoba čiji identitet je utvrđen.

Kako bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja, u službenim prostorijama obavljeni su razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i to iz članka 25.stavak 1. i iz članka 6.Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te će tijekom jutra biti priveden na Prekršajni sud u Splitu.

U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje”, piše u policijskom priopćenju.

Facebook Komentari