ZSE obustavio trgovanje dionicama više tvrtki iz koncerna Agrokor, zbog zastoja u reviziji financijskih izvješća

Zagrebačka burza d.d. (ZSE) obustavila je trgovanje dionicama društva Ledo, Jamnica, Belje, Zvijezda, Vupik, PIK Vinkovci, Žitnjak i Tisak iz koncerna Agrokora, a obustava će trajati do kraja današnjeg trgovinskog dana.

Naime, navedena društva jučer su obavijestila Zagrebačku burzu da je zaustavljen daljnji rad na reviziji financijskih izvještaja za 2016. godinu, posljedično čemu neće biti u mogućnosti imati revidirana financijska izvješća za 2016. g. do datuma 30. travnja 2017. godine, te ista neće biti objavljena.

S obzirom da predmetna informacija predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica navedenih izdavatelja, Zagrebačka burza je zaključila da je nastala situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima.

Stoga se trgovina dionicama navedenih izdavatelja uvrštenim na uređeno tržište Burze obustavlja do kraja trgovinskog dana 28. travnja 2017. godine, što je prema ocjeni Burze dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama za donošenje investicijskih odluka, zaključuje se u rješenjima Zagrebačke burze.

Također, dionička društva Ledo, Jamnica, Belje, Zvijezda, Vupik, PIK Vinkovci, Žitnjak i Tisak iz koncerna Agrokora izvijestila su javnost putem Zagrebačke burze o sazivu glavnih skupština na kojima se predlaže opoziv Baker Tily Hrvatska i izbor PricewaterhouseCoopers za revizora za 2016.

Facebook Komentari