Vrdoljak: Osobno pozivam da se izbjegnu izbori, ne želimo se sada boriti za fotelje

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u studiju N1 televizije poručio je da on i njegova stranka nisu za prijevremene izbore.

“Treći izbori u 18 mjeseci su katastrofa za gospodarstvo naše lijepe zemlje”, kazao je Vrdoljak.

“Osobno pozivam da se izbjegnu izbori, ne želimo se sada boriti za fotelje, to je suprotno od onoga što nam godinama spočitavaju”, istaknuo je.

“Niti ćemo sada sudjelovati u preslagivanju niti u Vladi”, dodao je.

Kaže da nije uzrujan već zabrinut, a to bi, naveo je, trebali biti svi jer je država nestabilnoj situaciji.

Vjeruje da Plenković već ima osiguranu novu parlamentarnu većinu, jer inače ne bi povukao ovakav potez.

“Mi ostajemo oporba”, poručio je.

Na pitanje što će učiniti ako ga Plenković pozove da sudjeluje u vlasti, odgovorio je: “Čovjek će imati većinu, ne vidim našu ulogu u tome. Mi ne zazivamo prijevremene izbore, ne zato jer se bojimao rezultata, već zbog destabilizacje države”

“Moj stav je potpuno jasan, ne znam što je Marić radio dok je bio u Agrokoru, ali kada je 26. siječnja Moody’s snizio kreditni rejting Agrokoru, on je rekao da se ne treba brinuti. Ne predvidjeti situaciju je dovoljan razlog da Marić više ne bude ministar”, poručio je Vrdoljak.

Nakon dramatične sjednice Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković zatražio razrješenje trojice Mostovih ministara, postavlja se pitanje hoćemo li nakon lokalnih izbora, uskoro i na parlamentarne. Koalicija će ovakav udarac teško ‘preživjeti’.

Facebook Komentari