Petrov: HDZ drugi put u godinu dana ruši vlastitu Vladu, i to zbog čovjeka koji nije stranački

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je odluku Andreja Plenkovića o smjeni trojice Mostovih ministara. Izjavu je dao u Hrvatskom saboru, okružen članovima vlastite stranke.

“Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri ministra Mosta iza kojih stoje rezultati, tri milijarde kuna iz fondova, započeta je pravosudna reforma, obračunavanje s kriminalom, radi jednog ministra financija koji to objektivno ne može biti, jer se izuzima iz odluka o kompaniji koje je on donedavno bio zaposlenik. Most nosi odgovornost za četiri ministra koja je predložio u Vladu. Zdravko Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo ovu odluku prije tjedan dana predstavili HDZ-u. Most ne nosi odgovornost za Zdravka Marića, ne možemo i nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji ne može biti ministar financija. Plenković je taj koji treba odgovoriti hoće li ovim činom rušiti Vladu. Podsjetit ću da je on sam pozivao tadašnjeg podpredsjednika Vlade. Ovim činom HDZ ide u rušenje Vlade drugi put u godinu dana, radi jednog ministra koji nije stranački. Most što se nas tiče će uvijek biti na braniku transparentnosti i odgovornosti prema državi, rekao je Petrov, dodavši da za ovaj potez nije znao”, rekao je Petrov.

Na pitanje gdje je ministar uprave Ivan Kovačić, koji nije bio na sjednici Vlade, rekao je da je na sprovodu u Omišu, ali da bi postupio kao i ostali Mostovci.

Facebook Komentari