Grmoja teško optužio premijera: Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade

“Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade”, kazao je saborski zastupnik politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja iznio je teške optužbe na račun premijera Andreja Plenkovića nakon smjene trojice Mostovih ovih ministara.

Na pitanje kako će se Most dalje postaviti i koji će im biti potezi, odgovorio je: “Mi smo upoznali predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade s našim stavom oko ministra Zdravka Marića. Očekivali smo da se ministar Marić sam povuče, jer je postao uteg za ovu Vladu. Ja sam prije nekoliko dana podsjetio na stav sadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a, kad smo imali situaciju u prošloj Vladi gdje se tražio odlazak predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako bi Vlada nastavila s radom”.

U razgovoru za Dnevnik.hr Grmoja kaže da su u HDZ-u bili upoznati sa stavom Mosta: “Imao je Petrov mislim razgovore s ministrom Marićem. Oni su upoznati s našim stavom”.

Također, Grmoja tvrdi svoj stav po ovom pitanju nisu mijenjali.

“Nismo se mi predomislili. Mi smo HDZ upoznali sa svojim stavom prije 7 dana. Oni znaju za naš stav, kao korektni partneri nismo ga željeli komunicirati u javnosti, izazivati bilo kakvu krizu Vlade, nego smo upoznali korektno partnere s tim i očekivali njihove poteze. Premijer je očito ispred stabilnosti Vlade izabrao ministra Marića i odlučio je rušiti Vladu ovim današnjim potezom”.

“Činjenica je da su po prvi put počele određene istrage u Agrokoru. Zanimljivo je da je donesena odluka o razrješenju ministara Mosta i da ta odluka stupa na snagu odmah. Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade, tj. namjeravaju napraviti”, rekao je Grmoja.

Na pitanje je li premijer pod nečijim utjecajem da zaustavi ministra Vlahu Orepića, Grmoja je kazao da će to trebati pitati premijera Plenkovića.

“Zašto je donio ovakvu odluku? Po meni, potpuno ishitreno”, zaključio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja za Dnevnik.hr.

Nakon dramatične sjednice Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković zatražio razrješenje trojice Mostovih ministara, postavlja se pitanje hoćemo li nakon lokalnih izbora, uskoro i na parlamentarne. Koalicija će ovakav udarac teško ‘preživjeti’.

Facebook Komentari