VIDEO Pavelić: Teško da će maknuti Marića, iza njega stoje dobre brojke

Službena kampanja za lokalne izbore počinje za manje od dva tjedna, ali je zato ona neslužbena u punom jeku. Kandidati predstavljaju sebe, svoje programe i liste te se tradicionalno hvataju glasovi nizom predizbornih obećanja. U Studiju 4 o tome su razgovarali novinari Denis Kuljiš i Neven Pavelić koji, naravno, pozorno prate predizborni folklor.

“Najaktualnija tema koja je povezana s lokalnim izborima u Dalmaciji koncesija je za bračku plažu Zlatni rat, pokažu li se nezakonitosti o kojima Ministarstvo govori točne, ne bi trebao samo Ževrnja platiti, ali ne znam koliko bi mu ova priča donijela negativnosti jer dolje je ustaljena mašinerija i HDZ-ovi glasači ga podržavaju”, smatra Pavelić. Mnogo dublje u priču je ušao Kuljiš, spominjući rusku investiciju u hrvatski turizam preko Gopca – PPD-a i sina Vice Vukojevića. Frakcijska borba još uvijek postoji u HDZ-u. To nije tajna, složili su se gosti, a Plenkoviću bi ovo uvođenje reda moglo biti samo plus. “Loš trenutak je izabran, a i mjesto jer je Plenković s Hvara”, dodao je Kuljiš.

“Nakon dobrih brojki koje stoje iza ministra Marića, teško da će ga netko maknuti, neovisno o aferi Agrokor”, smatra Pavelić.

“Meni je smiješna ova priča oko parka na trnjanskoj Savici, iako sam Zagrpčanin, najbolje je da tamo budu drač i trava pa bi svi bili najsretniji”, dodao je ironično Pavelić. “Neće to utjecati na preferenciju birača”, smatra Kuljiš.

Facebook Komentari