Karlo Starčević (HSP): HNK Split je jučer obečašćen i silovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture

Nakon što je u ponedjeljak prosvjed u organizaciji HSP-a, HČSP-a i Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga, zbog predstve Olivera Frljića, izazvao brojne reakcije, iz HSP-a poručuju kako žele ostavku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Priopćenje koje potpisuje predsjednik HSP-a Karlo Starčević prenosimo u cijelosti:

”Dosljedno kako su i obećali pravaši Splitsko dalmatinske županije opet su stali u obranu istinskih nacionalnih vrijednosti i učinili sve što je bilo u njihovoj moći da legalnim sredstvima spriječe sramotu koja se imala dogoditi u splitskom hramu kulture – HNK Split koji je sinoć obeščašćen i silovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture – čijega ministarstva?

Po prvi puta u suvremenoj povijesti u ovaj splitski hram kulture po nečijem nalogu ušli su specijalci i iz istoga maknuli članove Hrvatske stranke prva tijekom izvođenja “preformansa” kao izraza našeg protivljenja održavanju jednog blasfemičnog uradtka samoprozvanog umjetnika nad čime se zgražava sav normalan i civilizirani svijet – kojem je Poljska otkazala gostoprimstvo.

Članovi Hrvatske stranke prava su kao i uvijek kroz svoju povijest od Oca Domovine do današnjeg dana stali u obranu nacionalnih, kršćanskih i univerzalnih vrijednosti koje jedan redikul sumnjiive prošlosti, karaktera i namjera, svim sredstvima i silama trudi se urušiti ih.

Posebno smo konsternirani činjenicom da njegovo antihrvatsko i antiumjetničko djelovanje iz nacionalnog proračuna plaća hrvatska sirotinja preko Ministarstva kulture kojem je na čelu Nine Obuljen.

Tražimo od ministrice kulture Nine Obuljen da zbog činjenja i ne činjenja ( plaćanja i ne otkazivanja predstave) odmah podnese ostavku na časnu poziciju ministrice kulture Republike Hrvatske.

Ukoliko to neće ili ne želi iz bilo kojih razloga, tražimo od premijera Andreja Plenkovića da je hitno smjeni, jer je nakon jučerašnjih događaja njen ostanak na toj dužnosti neodrživ .

Članovi HSP-a Splitsko dalmatinske županije imaju moju apsolutnu potporu kao i potporu cjelokupnog predsjedništba HSP-a i svih članova Hrvatske stranke prava iz cijele Hrvatske. Još jednom su pokazali kako se brani čast hrvatskog Splita od nasrtaja orjunaša i jugofašista koji opet prijete i u naš grad Split pod krinkom imaginarnih sloboda dovode nešto što cijela Europa s gađenjem i gnušanjem odbacuje.

Posebno pohvaljujem korektan i profesionalan odnos djelatnika specijalne policije koji su po nečijem nalogu ipak morali djelovati i koji su dovedeni u situaciju da prema svojim ratnim kolegama i prijateljima moraju “postupati”, stoji u priopćenju HSP-a.

Facebook Komentari