Ministar Tomislav Tolušić u Virovitičko-podravskoj županiji

Piše: Dražen Prša

Ministar Tolušić otvorio je jutros u Virovitici Doručak s hrvatskih farmi na kojem su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi te Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Virovitičko-podravsku županiju.

Nakon Doručka ministar je obišao Sklonište za životinje Virovitica i poručio da ćemo novim Zakonom o zaštiti životinja onemogućiti usmrćivanje životinja u skloništima po isteku 60 dana od dolaska životinje u sklonište.

Ministar se u Županiji sastao s poljoprivrednim proizvođačima Virovitičko-podravske županije s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u poljoprivredi, Programu ruralnog razvoja i iskustvima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s dosadašnjim natječajima.

Ministar je pozvao poljoprivrednike da se jave na neki od 5 novih natječaja za ulaganja na poljoprivrednim gospodarstvima u vrijednosti 600 milijuna kuna, koje će danas raspisati Agencija za plaćanja u poljoprivredi.

Nakon sastanka s poljoprivrednicima ministar Tolušić je obišao poljoprivredne proizvođače Virovitičko-podravske županije: OPG Kordi Mario u Gornjem Miholjcu, OPG Vukovski Nikola u Slatini i tvrtku Brana d.o.o. u Virovitici.

„Ovaj kraj poznajem bolje od bilo kojeg kutka na svijetu. Ovo je moj dom, moja županija, moji susjedi, moji prijatelji.

Danas sam svojim Virovitičanima i Podravcima došao s porukom koju bez zadrške govorim u svakoj prilici: Kupujmo hrvatsko!

Hrana koju mi možemo proizvesti ne može se proizvesti nigdje drugdje na svijetu. Tu prednost moramo naučiti koristiti.

Podržimo naše proizvođače hrane, naše poljoprivredne proizvođače, prepoznajmo kvalitetu i prednosti domaćih proizvoda i pokažimo jedni drugima da nam je stalo do budućnosti naše zemlje i naše poljoprivrede “, poručio je ministar Tolušić u Virovitici.

Share This Article