Vučić iskoristio prigodu za klasični velikosrpski govor i prijetnje, od povampirenih ustaša do sprječavanja Bljeska i Oluje

Ad

U Spomen-području Donja Gradina u BiH entitetu Republici Srpskoj obilježen je Dan sjećanja, 72. obljetnica proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovca .

Srbijanski premijer, izabrani predsjednik Aleksandar Vučić, poznat po svojem govoru u Glini da tada okupirana područja nikad neće biti Hrvatska, iskoristio je prigodu da bi podsjetio na svoje prijašnje govore.

Konstatirao je da smo svjedoci pokušaja povampirenja ustaške ideologije, koja se između ostalog ogleda i u reviziji činjenica koje je povijesna znanost već prihvatila i nastojanjima da se rehabilitira Alojzije Stepinac i time skine odgovornost za zločine počinjene nad narodom i svećenstvom SPC, prenosi RTS.

“Čini se da nije daleko dan kada će uslijediti zahtjev za drugačiju sliku poglavnika Pavelića i prijenosu njegovih ostataka negdje – nedaleko odavde”, rekao je Vučić.

Naše je zato, dodao je, “da stvorimo zemlju koju ćemo morati braniti i čuvati, kojom ćemo se ponositi i voljeti je, u kojoj ćemo ostati jaki i veliki”.

“Nikome i nikada nećemo dozvoliti ni ‘Bljesak’ ni ‘Oluju’ nikada i nikome više”, rekao je Vučić, podsjetivši da je te riječi izgovorio prvi put prije dvije godine, da ih ponavlja i danas, ali i primijetio da je Srbija zbog toga izložena napadima s različitih strana, prenosi RTS.

Poručio je zato da svatko tko živi u Hrvatskoj i tko hoće tu zemlju bez automobila sa srbijanskim registracijskim pločicama, bez srbijanskih proizvoda, čokoladica i bombona, bez srpskog imena, srpskih crkava, kulture, želi takvu zapravo prosječnu, običnu i banalnu Hrvatsku.

“I ja, tom i takvom, ne mogu pomoći. To i nije moj posao. Njihov je. A moj posao, naš posao je da naša zemlja, da Srbija, i da, uz nju, i Republika Srpska, ne budu prosječne”, istaknuo je Vučić, prenosi RTS.

Facebook Komentari