Rat plakatima u Zagrebačkoj županiji i HSS d.o.o.: Tko da više? Župana Kožića prozvali zbog političke trgovine

Ad

U na ulazu više gradova Zagrebačke županije u subotu su postavljeni plakati s likom aktualnog župana Stjepana Kožića. Nepoznat autor proziva župana za političku trgovinu i rezultate rada.

HSS-ov Stjepan Kožić, Zagrebačkom županijom vlada već 16 godina. Na vlast je došao uz pomoć SDP-a, potom je da bi sačuvao fotelju, koalirao s HDZ-om, a sada opet mijenja stranu i na izbore izlazi s SDP-om, koji kao i u Zagrebu, ni u županiji nema kandidata za čelnu funkciju. U 16 godina vladanja Zagrebačkom županijom i usprkos velikom proračunu, Kožić je ostvario mršave rezultate što pokazuje i nedavna anketa u kojoj čak 76 posto ispitanika ne zna navesti niti jedan županov projekt. Ipak, autor plakata uspio je izračunati da je samo na plaću Stjepana Kožića u 16 godina potrošeno oko 4.000.000 mil. kuna proračunskog novca.

„Stari župan, nova trgovina“, podsjetnik je i na Kožićevu politiku zbrinjavanja podobnih kadrova. Da je Zagrebačka županija mjesto za uhljebljivanje mnogih Kožiću odanih HSS-ovaca nije tajna, a zanimljivo je da je još na prošlim izborima SDP optužio Kožića da je od županije napravio HSS d.o.o.

Danas kada su u koaliciji, to se zaboravlja jer je očito pripremljen plan zbrinjavanja SDP-ovaca u slučaju da ovaj dugovječni politički trgovac osvoji i peti mandat, kažu upućeni u događanja u Zagrebačkoj županiji.

Facebook Komentari