Plenković o gužvama na granici: Ovakvo stanje je neodrživo, Mađarska je promijenila režim, Slovenija nije, evo što ćemo

Na samom početku sjednice Vlade premijer Plenković osvrnuo se da gužve na granici sa Slovenijom proteklog vikenda.

“Vidjeli ste sami poteškoće koje smo imali u prometu zbog provedbe strožeg šengenskog režima. Ministar Orepić i Stier, ja osobno, u kominakciji smo s eruopskim kolegama. Činjenica da je za Hrvatsku, za zemlju koja se priprema za schengen, ovakva provedba uredba jednostavno neodrživa. Pokrenuli smo široku diplomatsku aktivnost. Mađarska je promijenila režim, Slovenija to nažalost nije.. Nastavit ćemo u dijalogu sa slovenskim partnerima da i oni promijene režim. Iskoristit ćemo sve mogućnosti na raspolaganju da taj problem riješimo jer nama kao turističkoj zemlji, a i za normalno funkcioniranje prometa i sigurnosti, ne ovo ne može biti prihvatljivo”, rekao je premijer.

Kratko je komentirao i odluku švicarskog suda koji je odbio hrvatski zahtjev za osporavanje odluke Arbitražnog suda u Ženevi.

“Obavit ćemo konzultacije s odvjetnicima i dogovoriti sljedeće korake.”

Premijer se pohvalio ponašanjem Vlade oko slučaja Agrokor: “Ono što je dobro je da smo s potezima koji se tiču Agrokora stabilizirali situaciju, što se već vidi. Povjerenik postiže dogovore, plaće su isplaćene…”

Facebook Komentari