Cappelli o gužvama: Ovih dana ove godine bilježimo 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja

Ad

Željni odmora i što bržeg dolaska na cilj, ovogodišnji prvi gosti pošteno su se iznervirali čekajući i po nekoliko sati kako bi im policajci skenirali putovnice na graničnim prijelazima. Ako imamo na umu što novac od turizma znači za naš BDP – svaki nam je gost važan – problem beskonačnog stajanja u kolonama trebao bi se što prije riješiti kako umjesto Hrvatske turisti ne bi izabrali neko drugo odredište, javlja HRT.

Gost Teme dana HTV-a bio je gost ministar turizma Gari Cappelli. Ministar se ne boji da će, ako se nastave sustavne kontrole sa slovenske strane – gosti odustati od Hrvatske kao mjesta za rajski odmor. “Sigurno da je dio ‘dnevnih gostiju’, odustao, ali premijer Andrej Plenković je u stalnom kontaktu sa svojim kolegama u Bruxellesu. Optimist sam i vjerujem da će se uskoro naći neko kvalitetnije rješenje kako bi sigurnost bila zajamčena a protočnost dobra”, kazao je Cappelli. Moramo biti svjesni ovih dana ove godine bilježimo 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja u odnosu na isti preriod lani, pa su time ove gužve i donekle razumljive”, poručio je Cappelli.

Ministar je u emisiji govorio i o mjerama za unaprijeđenje zdravstvenog i kontinentalnog turizma. Svoj ‘recept za uspjeh’ u emisiji su podijelile i Petra Novnšćak te Tatjana Hažić, turstičke radnice iz Svetog Martina na Muri koji ovih dana doživljava snažan turistički uzlet.

Facebook Komentari