Agrokor mora biti prošlost, nije se smjelo dozvoliti da imamo tvrtku koja drži toliki udio proizvodnje i prodaje u zemlji

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je kako Zakon o sistemskim tvrtkama koji sutra ujutro ide u saborsku raspravu služi kako bi se sačuvao gospodarski sustav i radna mjesta dodavši kako će se on aktivirati ako bude trebalo, ali i kako se još uvijek traži način da država ima mogućnost preuzimanja upravljačkih prava i ako se Ivica Todorić s time ne složi.

“Ako se bude trebao aktivirati, aktivirat će se prema onim člancima što stoje u samom zakonu, s tim da još uvijek gledamo način je li moguće da država ima mogućnost preuzimanja upravljačkih prava i ako se gospodin Todorić s time ne složi”, izjavio je Petrov novinarima na predstavljanju gradonačelničkog kandidata Mosta za Zagreb.

Vlada je, ističe u ovom trenutku donijela takav prijedlog zakona kako ne bi bilo diskoordinacije s cijelom EU legislativom. “No, mi s druge strane imamo u Ustavu posebne članke koje govore da u trenutku kada u ugrozu dođu hrvatski državni intresi Vlada može reagirati. To je ono što još trebamo provjeriti, ali ovakav zakon sigurno ide u raspravu u srijedu ujutro”, rekao je predsjednik Sabora.

Ako gospodin Todorić ima pravo zbog prijašnjih političara ucjenjivati i da cijelu državu odnosno hrvatski gospodarski sustav drži taocem onda se, kaže Petrov, može barem pokazati kako smo pred zakonom svi isti.

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga predsjednik Sabora Božo Petrov rekao je kako je najveća odgovornost na upravi Agrokora i ako nisu sposobni držati situaciju pod kontrolom ne smiju hrvatsko gospodarstvo držati kao taoca.

Agrokor mora biti prošlost, nije se smjelo dozvoliti da imamo tvrtku koja drži toliki udio proizvodnje i prodaje u zemlji, naglasio je Petrov.

Njegova kaznena prijava protiv Todorića, kaže, nije populizam kako su to pisali mediji.

Što se tiče standstill aranžmana, kaže, volio bi da se banke i dobavljači dogovore, da država bude medijator u vidu razgovora kao što to trenutno i jeste, no ukoliko to ne bude moguće, smatra da država treba djelovati.

Facebook Komentari