Grabar-Kitarović: Češka 15. po ulaganju u Hrvatsku, vidimo i brojne potencijale za rad naših tvrtki

Ilustracija: Dražen Prša

Češki predsjednik Miloš Zeman u službenom je posjetu Hrvatskoj i sastao se s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare predsjednica Republike kazala je da Hrvatska i Češka ima izvrsne političke odnose, ali da ih mora proširiti na niz područja, od konzultacija oko europskih politika, oko zajedničke suradnje u okviru Europske unije i europskog projekta, u okviru NATO-a, ali i naše bilateralne suradnje.

Posebno se to odnosi na gospodarstvo i gospodarsku suradnju, kazala je predsjednica Republike Hrvatske.

Hrvatska je otvorena za češka ulaganja. Češka je danas na 15. mjestu od država po iznosu stranih ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Vidimo još potencijala u raznim sektorima, kako za ulaganja tako i za gospodarsku suradnju. Vidimo i brojne potencijale za rad naših tvrtki, hrvatskih tvrtki u Češkoj Republici i čeških u Hrvatskoj, stoga se posebno veselim i sutrašnjem gospodarskom forumu na kojemu će se konkretno razgovarati o mogućnostima zajedničke suradnje i mogućnostima proširenja trgovine i investicija.

Turizam je područje od posebnog interesa. Češka je šesta po broju turista koji dolaze u Republiku Hrvatsku. Između 700.000 i milijun čeških turista godišnje posjećuje Hrvatsku, izjavila je između ostalog predsjednica RH Grabar-Kitarović.

Facebook Komentari