Jelić: Poduzetnicima, poljoprivrednicima i obrtnicima gotovo udvostručene subvencije

Piše: Dražen Prša

Gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca Damir Mandić obišli su danas obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Siniše Stanara u Zamršju.

OPG Siniša Stanar bavi se pčelarstvom, voćarstvom i preradom voća, povrćarstvom, i peradarstvom, a za svoje proizvode dobitnik je brojnih medalja i priznanja. Korisnik je potpora za poljoprivredu u Gradu Karlovcu.

Siniša Stanar je naglasio da su od Grada Karlovca dobili poticaje za razvoj Gospodarstva a dobivena sredstva su uložili u nabavku mehanizacije, raznovrsne opreme i košnica za pčele.

Gradonačelnik Jelić je istaknuo da u vrijeme najveće svjetske krize, kada je gradski proračun bio poprilično uzdrman, gradska odluka je bila da se poduzetnicima, poljoprivrednicima i obrtnicima gotovo udvostruče subvencije s ciljem očuvanja radnih mjesta.

U posljednjih deset godina dvadeset milijuna kuna uloženo je u potpore poljoprivredi i poduzetništvu. Priča o gospodarstvu Siniše Stanara uistinu je lijepa priča koja pokazuje da je uz sve probleme hrvatske poljoprivrede moguće biti uspješan.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić istaknuo je da ovdje imamo primjer hrabrosti, strpljenja i znanja, jer ovaj OPG-e opstaje na tome i na vrijednom radu obitelji Stanar. Gradska podrška do sada nije bila upitna.

Ono što nama predstoji je koristiti ovakve primjere dobre prakse i iskustva da u budućnosti ta pomoć bude još korisnija i da motiviramo sve one koji možda dvoje da si na ovaj način osiguraju egzistenciju, da znaju da će ih Grad Karlovac podržati.

Facebook Komentari