Ministar Marić o potencijalnom preseljenju Ureda predsjednice: U pitanju su visoki standardi sigurnosno tehničkih uvjeta

Ad

Piše: Dražen Prša

Tijekom motivacijskog skupa u Sisku ministar državne imovine Goran Marić je odgovorio na pitanje zašto država nije naplatila koncesiju za korištenje otočića Smokvica vela.

Kazao je da bivša Vlada Zorana Milanovića nije donijela odluku o naplati.

„Ova Vlada je pristupila rješavanju mnogih zapuštenih i nagomilanih predmeta u Ministarstvu državne imovine. Jedan od tih predmeta je naplata nenaplaćenih potraživanja, ali i nefakturiranih potraživanja.

Zahvaljujući suradnji s Državnim odvjetništvom, mislim da ćemo uspjeti naplatiti pet godina unatrag što nije otišlo u zastaru, u ovom slučaju 30 milijuna kuna.

DORH je predložio nagodbu komitentu i ukoliko to ne prihvati bit će sudskim putem utjerana naplata“, odgovorio je Marić. Da je država sve ove koncesije naplaćivala na vrijeme, javni dug države bi bio znatno niži, tvrdi Marić.

Ujedno je odgovorio na pitanje je li u planu preseljenje Ureda predsjednice u neku od zgrada koje su u vlasništvu države.

„Taj zahtjev mi obrađujemo. Tu su visoki standardi sigurnosno tehničkih uvjeta. U ovom trenutku ne mogu reći konačan stav, ali čini mi se prema onim svim analiziranim pokazateljima da mi odgovarajuće zgrade za sada nemamo“, kazao je Marić.

Na samom kraju se osvrnuo na predstečajnu nagodbu tvrtke Badel 1862 te je poručio kako Vlada neće dopustiti prekidanje predstečajne nagodbe.

Facebook Komentari