Predsjednica RH i potpredsjednik Vlade Stier danas osudili vandalski napad na LGBT klub i ostale vandalizme

FOTO: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović osuđuje svaki oblik nasilja i nesnošljivosti’, navodi se na web stranicama predsjednice

‘Sukladno tome, osuđuje premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana te vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub.

Predsjednica Republike očekuje brz završetak istrage, utvrđivanje stvarnih motiva napada te kažnjavanje počinitelja. Predsjednica apelira na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage kako se ne bi podizale tenzije u javnosti’, priopćeno je u ponedjeljak.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, nešto iza 15 sati, medijima je dao izjavu ispred kluba Super Super u kojemu se ovoga vikenda dogodio napad na LGBT osobe.

”Došao sam izraziti tajniku udruge solidarnost i još jednom u svoje i ime Vlade osuditi ovaj vandalski čin. Izuzeno je važno da se svi hrvatski građani osjećaju sigurno. Razgovarao sam i s ministrom Orepićem koji je rekao da policija intenzivno radi na ovom slučaju. I ja i javnost očekujemo da se što prije dođe do počinitelja ovog kukavičkog čina”, kazao je Stier.

Stier je upitan hoće li biti ove godine na Povorci ponosa, ali je to negirao.

‘Neću biti u toj manifestaciji, ali ono što želim reći jest da je politika Vlade i moj stav da se dostojanstvo svake osobe mora poštivati”, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje kosi li se njegova izjava s imenovanjem Ladislava Ilčića na mjesto svog posebnog savjetnika.

”Moji stavovi su stavovi koje zastupa Vlada Republike Hrvatske i koju svi moji suradnici zastupaju i zastupat će i dalje. Od toga nema odstupanja”, kazao je Stier. ”Ove stavove, poštivanje digniteta svake osobe, je čvrst stav Vlade, moj stav kao potpredsjenika Vlade i kao kršćanina da se mora poštivati dostojanstvo svake ljudske osobe i svi moji suradnici će provoditi takvu politiku’.

Stier je ispred kluba Super Super upitan zašto u svojoj izjavi nije izrijekom spomenuo pripadnike LGBT zajednice na koje je ovaj napad bio izravno usmjeren.

”Apsolutno osuđujemo ovaj vandalski čin, zato smo danas i došli izraziti solidarnost s tajnikom udruge i još jednom ponoviti da u Hrvatskoj želimo kulturu dijaloga i tolerancije te da je svaki čin koji ide protiv toga i koji se koristi nasiljem neprihvatljiv i za osudu”, zaključio je Stier.

Podsjetimo, u zagrebački klub Super Super u noći sa subote na nedjelju bačen je suzavac. U tom trenutku se u klubu nalazilo mnoštvo ljudi, a u tijeku je bila LGBT tematska večer.

Facebook Komentari