Viktor Orban: „Na sceni je najbizarnija koalicija u povijesti čovječanstva: koalicija krijumčara ljudima, tzv. aktivista za ljudska prava i najviših političkih elita“

Piše: Dražen Prša

Na poziv i u organizaciji udruge Mađarska građanska suradnja, jučer je u Budimpešti svoju analizu zbivanja iz 2016. godine i predviđanja za 2017. godinu održao mađarski premijer Viktor Orban.

Pred tisućama svojih sunarodnjaka, Orban je progovorio o Europskoj Uniji, Mađarskoj, kao i svjetskim odnosima.

Svjedoci smo revolucija na glasačkim mjestima u gotovo svim europskim zemljama, ali i „preko bare“, rekao je Orban koji za 2017. godinu predviđa dramatični nastavak tog trenda.

„Mi Mađari, prvi smo imali revoluciju još 2010. godine, kada je FIDESZ na parlamentarnim izborima osvojio 70 % mandata u Parlamentu. Za nas su ovi, još uvijek relativno tijesni izborni rezultati za europsku desnicu – čisti početnici“.

Osvrćući se na sunovrat liberalne demokraciju u cijeloj Europi i SAD-u, Orban je rekao kako liberalni mediji niti u za njih potpuno bezizlaznoj političkoj situaciji ne napuštaju svoje „rovove“ već su sve zemlje gdje liberali gube na izborima proglasili zemljama bez demokracije. Što je jednako kao da kažemo da je „sam narod opasan za demokraciju. A kada je tako, narod treba promijeniti, pokušaju kojeg smo svjedoci upravo u ovim godinama.“

Mađarska je postala utočište pravim izbjeglicama – kršćanima iz Francuske, Njemačke, Nizozemske i Italije koji se, u potrazi za sigurnošću i Europom kakvu su voljeli, u sve većem broju trajno naseljavaju u Mađarskoj.

Glede migrantske krize, Orban je sarkastično poručio da je Mađarska postala itekakvo utočište pravih izbjeglica, i to redom Francuza, Nizozemaca, Nijemaca, Talijana odnosno desecima tisuća kršćana iz tih zemalja koji svoj mir i siguran život pronalaze u Mađarskoj.

„Na sceni je najbizarnija koalicija u povijesti čovječanstva: koalicija krijumčara ljudima, tzv. aktivista za ljudska prava i najviših političkih elita, koji zajedno u Europu donose milijune migranata“, rekao je Orbán, na taj način izravno ugrožavajući europsku sigurnost.

Glede situacije u Mađarskoj, Orban je rekao kako je budućnost Mađarskog naroda sigurna, Mađarska raste i razvija se, a „budućnost ne baca sjenu sadašnjost“.

Sve kreditne agencije godinama nam dižu rejtinge, rastu plaće, drastično smanjujemo dug zemlje, ali i mađarskih obitelji.

Iz zemlje smo izbacili MMF, u Mađarskoj više nema kredita u stranim valutama, prvi smo oporezovali banke i multinacionalne tvrtke, te drastično smanjili režije za obitelji, a koje su danas uvjerljivo najniže u okruženju.

„Cilj nam je da drastičan napredak Mađarske bude u interesu svih velikih sila u svijetu. U tom cilju, u Mađarskoj će ove godine biti veliki promet. Prošli tjedan u posjeti nam je bio Vladimir Putin, a u proljeće nam dolaze i premijer Narodne Republike Kine, a poslije i predsjednik Indije. Posebne odnose imati ćemo i sa novom administracijom u SAD-u“, rekao je Orbán.

Najvažnijom zadaćom i dalje smatramo da mađarske obitelji imaju što više djece, i država će u ovoj godini nastaviti sa još drastičnijim smanjivanjem bilo kakvog plaćanje poreza za velike obitelji.

Veliku zadaću dodijelio je i mađarskim prosvjetarima, da od djece naprave mađarske patriote kojima će njihova zemlja biti uvijek i ispred svega ostalog.

45-minutno obraćanje, premijer Orbán je svoj govor završio sa: „Naprijed Mađarska, naprijed Mađari!“

Facebook Komentari