Supružnici Cetinski: Suđenje je bilo šikaniranje, cirkus u Rijeci konačno završio predstavu

Vinka Cetinski je nakon izricanja presude novinarima izjavila kako je oslobađajuću presudu i očekivala te da je vjerovala u riječki sud. Suđenje je, pak, ocijenila šikaniranjem nje i njenog supruga, a žrtve su, kaže, postali i porezni inspektori, zbog čega joj je žao.

Oslobađajuću presudu očekivao je i Mirko Cetinski, zadovoljan što je “cirkus u Rijeci konačno završio predstavu i da ide dalje”, najavivši da će oboje sada “sele u Pulu”, gdje će na sudu čekati epilog i druge sudske priče u kojoj su optuženi da su poduzetnika Danka Končara oštetili za višemilijunske iznose.

Podsjetimo, Sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci danas je oslobodilo supružnike Mirka i Vinku Cetinski te poreznike Mirjanu Grijak i Silva Jelinčića svih optužbi vezanih za slučaj navodnog lažiranja porijekla imovine. Riječ je o nepravomoćnoj presudi.

Obrazlažući presudu, sutkinja Ika Šarić je ukazala na manjkavosti USKOK-ove optužnice, odnosno na činjenice da se tijekom postupka nije uspjelo dokazati krivotvorenje potpisa roditelja Mirka Cetinskog, majke Vinke Cetinski, kao ni potvrda o predaji novca od strane njihovih prijatelja. Također, prema obrazloženju, nije dokazano ni stjecanje imovinske koristi.

Odmah po čitanju presude Uskok je najvio žalbu jer, kako kaže zamjenica ravnatelja riječkog USKOK-a, ‘ova presuda ne prizlazi iz utvrđenog činjeničnog stanja’.

Dok “glavni” kazneni proces protiv supružnika Vinke i Mirka Cetinskog na Županijskom sudu u Puli, nakon čak osam odgoda, još nije ni počeo, onaj što se protiv njih vodi na riječkome Županijskom sudu jučer je ušao u samu završnicu i objava presude zakazana je za danas.

Facebook Komentari