Plenković u Šibeniku i Zadru, s njim ide i Dobrović bit će riječi o Lećevici, ide i Nina Obuljen…

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se danas sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom te v.d. ravnateljem Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica Tomislavom Šutom, u Šibeniku.

Uz Predsjednika Vlade bit će ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić.

Razgovarat će o Referentom centru za gospodarenje otpadom Lećevica.

Vlada je na sjednici 5. siječnja ove godine prihvatila Plan gospodarenja otpadom od 2017. do 2022. godine.

Donošenje Plana gospodarenja otpadom važan je preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u ovoj financijskoj perspektivi, u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada.

Plan omogućuje da se na kvalitetan način rješavaju pitanja gospodarenja otpadom te će pomoći u pogledu funkcioniranja već izgrađenih centara za gospodarenje otpadom, kao i onih čija je izgradnja u tijeku te oko izrada studija izvodljivosti za one koji tek slijede.

Ministar Dobrović odgovorio na napade, kaže, žele ga ocrniti: Ne zaustavljam Lećevicu i Karepovac

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će i na svečanosti otvorenja Kneževe palače u Zadru, Poljana Šime Budinića.

Uz predsjednika Vlade bit će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Projekt „Obnove i turističke valorizacije kulturno turističkog kompleksa Kneževe palače“ među prvima je u Republici Hrvatskih odobren za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije, na natječaju za razvoj poslovne infrastrukture iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Provedba projekta započela je 2. listopada 2014. godine, vrijednost sufinanciranja EU iznosila je 35.679.090,57 kuna, a dovršen je u zadanome roku od 24 mjeseca. Njime je u Zadru na jednome mjestu objedinjen muzejski prostor, koncertna dvorana, dvorane za privremene postave i izložbe, video galerija i multimedijalna dvorana. Kneževa palača postaje središte društvenih, kulturnih i turističkih zbivanja grada i županije.

Facebook Komentari