Neizvjesno: MOST i HDZ nisu razgovarali o potpori ministru Barišiću, HDZ se nada u sastanak Barišića s MOST-om, Grmoja ne zna ništa

HDZ-ovac Branko Bačić kazao je novinarima u Saboru da će se Most sastati s ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, vezano za zahtjev da ga se smijeni zbog “presude” Etičkog odbora za znanost i visoko obrazovanje da je počinio plagijat. Iz Mosta su tu informaciju demantirali. ‘Most se ne sastaje s Barišićem’, rekli su novinarima N1.

Bačić tvrdi i da je klub HDZ-a apsolutno jednoglasan te da će podržati Barišića i očitovanje koje je Vlada dostavila Saboru, a prema kojemu ne prihvaća zahtjev za njegovom smjenom, poručio je Barišić.

“Očekujemo to i od naših partnera. Mi smo o tome razgovarali, ali će i Most još o tome razgovarati s ministrom Barišićem u smislu upoznavanja s argumentima o njegovom opozivu”, kazao je novinarima.

Sastanak će se, navodi Bačić, dogoditi “danas u toku dana”, a na dodatna pitanja o mjestu i vremenu održavanja sastanka kaže: “Ne znam, nisam član Mosta”.

Most je tu informaciju demantirao.

Što se tiče održavanja rasprave o Barišiću u Saboru, Branko Bačić je naveo da će se dogoditi nakon redovne sjednice Vlade.

“Vlada je sazvana za 10 sati, nakon toga započet će se rasprava o Barišiću. O tome će govoriti premijer i sam ministar Barišić”, najavio je. Javit će se nekolicina zastupnika iz kluba HDZ-a, najavio je, i branit će stav uglavnom temeljem očitovanja Vlade, gdje je obrazloženo zašto se smjena odbija.

Ne razmišlja se o smjenama troje ministara

Demantira da se razmišlja o rekonstrukciji Vlade, odnosno smjeni ministara i ministrica – obrazovanja Pave Barišića, kulture Nine Obuljen Koržinek te gospodarstva Martine Dalić.

“Ne, u ovom trenutku se na razini Vlade i nas u klubu apsolutno ne razmišlja. Imaju puno povjerenje premijera, nema ni riječi o upitnosti obnašanja dužnosti ovo troje ministara”, kazao je Bačić.

Grmoja: Sutra ćemo donijeti odluku

Nikola Grmoja želio iznijeti stav o Barišiću: “Bilo je prije situacija da bude različitih mišljenja, sutra će se sve znati.”

Ne znam hoće li se tko sastati s Barišićem, moguće je i da neki članovi donesu svoje odluke, mi mislimo svojom glavom, rekao je Grmoja.

Share This Article