Josipa Rimac, HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Knina: Ne ostavljam prijatelje u nevolji, pa tako ni Karamarka

Josipa Rimac najavila je povratak u politiku i bit će HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Knina. Otkrila je u kakvim je odnosom s bivšim šefom stranke, Tomislavom Karamarkom, kao i sa sadašnjim Andrejom Plenkovićem.

“U životu nikada nisam bila od onih koji bi svoje prijatelje ostavljali. I Tomislava Karamarka i mnoge koji danas nisu u vrhu HDZ-a, a neki više nisu ni članovi stranke. Kao što uostalom nisam birala prijatelje zbog stjecanja pozicija i funkcija. Nisam od onih koji se neće u najmanju ruku javiti, komunicirati, pozdraviti, a prijatelji se poznaju u nevolji”, kazala je Rimac u intervjuu za Jutarnji list.

Kazala je kako se mnogim političarima, nakon što im se smanji politički utjecaj, okreću leđa.

“Ja ne spadam u tu kategoriju i ne bih se osjećala dobro, pa ne bi mogla ni izaći pred moje Kninjane da se tako ponašam. Osjetila sam sve to i na svojoj koži, jer su mi mnogi okrenuli leđa. Ali, pustimo to, nisam ni ja to ljudima uzela za zlo, jer svatko bira svoj put. A ja biram put ljubavi, istine, da mogu svakome pogledati u oči i kada se penjem, ali i kada se spuštam”, kazala je.

Novom vodstvu stranke, kaže, treba dati šansu, a prve mjesece vladavine svoje stranke na nacionalnoj razini ocjenjuje s vrlo dobar.

“Svi smo mi u stranci na neki način sudjelovali u izboru da Plenković postane predsjednik HDZ-a. A teško je u kratkom vremenu posve točno ocijeniti što netko može napraviti. Uostalom, jedinu smo promjenu dobili u čelnom čovjeku HDZ-a, a svi ostali su godinama u vrhu stranke”, rekla je Rimac.

Facebook Komentari