Gala koncert „Četiri tenora i prijatelji“ u organizaciji Hrvatske lige protiv raka

Piše: Dražen Prša

Povodom 50. obljetnice svojeg djelovanja Hrvatska liga protiv raka organizira veliki gala koncert „Četiri tenora i prijatelji“ koji će se održati u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog 7. veljače 2017. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Uz četiri tenora – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor – na gala koncertu nastupit će i brojni drugi glazbenici koji će svojim nastupom velikodušno podržati rad Lige. Vrsni tenori svojim glasom i izvedbom oduševit će sve ljubitelje opernih arija i drugih uspješnica.

Hrvatska liga protiv raka najstarija je civilna udruga u ovom dijelu Europe. Tijekom svojih 50 godina postojanja dala je značajan doprinos poboljšanju onkološke zaštite u Hrvatskoj, a kao što je poznato, pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

I u narednim godinama Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s nadležnim institucijama raditi na projektima koji će imati za cilj smanjenje pojavnosti i umiranja od karcinoma u Hrvatskoj.
Prihod od koncerta bit će u cijelosti namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka.

Share This Article