Petrova pitali gdje su nestali Mostovi zahtjevi: Nisu se istopili, nego smo poštivali opoziciju

Vlada je danas predstavila rezultate svog rada nakon što je na vlasti provela 100 dana. Tim povodom predsjednik Sabora Božo Petrov dao je izjavu medijima.

“Prvo ću krenuti od Sabora. Mislim da je ovih 100 dana u Saboru postiglo zapažene rezultate. Udvostručili smo broj radnih sati i dana, rasprava, najavljena je racionalizacija rada, postigla se dinamičnija rasprava… I prijedlozi koje daje opozicija dolaze na red. To je politički dijalog. Što se tiče same Vlade, izuzetno sam zadovoljan, u prvom redu Mostovim ministrima jer su započeti projekti,. Donesen je Plan gospodarenja otpadom, najavljena je racionalizacija i optimizacija javne uprave. A na kraju, izuzetno mi je drago da imamo vrlo dobar, kvalitetan dijalog s političkim partnerima i postignuti rezultati su pokazatelj toga. Najvažnije je postignuti dogovor oko strateških tema. Vjerujem da ćemo nastaviti u tom duhu”, kazao je Petrov.

Novinari su ga pitali gdje su se istopili famozni Mostovi zahtjevi, a on je dao zanimljiv odgovor:

“Nisu se istopili, nego smo poštivali opoziciju, da to ide u redovnu proceduru. Sada ulazi u drugu fazu, drugo čitanje. Svi će sada ući u proceduru drugog čitanja.”

Petrov je kazao da je dijalog HDZ-a i Mosta dobar, no ipak ima razilaženja. Vidjeli smo to po pitanju privatizacije HEP-a, porezne reforme, dužnosničkih plaća… Treba li se komunikacija ipak popraviti?

“Ne, ja vjerujem da je stvarno savršeno kada imate mogućnost imati svoj stav. Prošlo je vrijeme kada svi moraju kimati glavom. Svatko ima svoj stav, a argumenti pobjeđuju. Svatko može imati stav, bitno je da argumenti prolaze, da se činjenice uvažavaju”, rekao je Petrov.

Prvih 100 dana Vlade ocijenio je vrlo dobrim, ali i dodao da postoji mogućnost za napredak te da se nada da će to iskoristiti.

Zatražen da usporedi ovu i bivšu vladu na čelu s Tihomirom Oreškovićem Petrov je rekao da je to zapravo nemoguće usporediti.

“Ne bih nikad mogao govoriti protiv vlade u kojoj sam sudjelovao jer mislim da je Oreškoviću nanesena nepravda. Zaista, čovjek koji je došao s ciljem odraditi dobro… Nažalost, ta vlada nije imala mogućnost učiniti ono za što je imala potencijala jer odnosi dvaju partnera nisu bil na razini”, rekao je.

Premijer Andrej Plenković na press konferenciji u četvrtak, odmah nakon sjednice Vlade, govorio je o prva tri mjeseca rada svoje Vlade.

Pohvalio se dobrim gospodarskim pokazateljima, ali je imao i riječi hvale za koalicijskog partnera, Most.

Facebook Komentari