U Italiji teško stradali mađarski srednjoškolci iz budimpeštanske gimnazije, 16 poginulih

Šesnaest osoba poginulo je u noćašnoj prometnoj nesreći kod Verone u trenutku kada se autobus zabio u stup i zapalio. U autobusu su bili uglavnom mađarski srednjoškolci, učitelji i roditelji. Četrdesetak je osoba ozlijeđeno.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je na konferenciji za novinare da su tinejdžeri bili iz jedne budimpeštanske gimnazije, i da su se vraćali sa skijanja u Francuskoj. Dodao je da zasad nema sigurnog podatka o broju putnika u autobusu, ali je on svakako veći nego je direktor škole znao.

Glasnogovornik mađarskog ministarstva vanjskih poslova kazao je da je u autobusu bilo do 60 ljudi, dok drugi mediji govore o njih 55. Szijjarto je rekao da je jedna od ozlijeđenih osoba u komi, te dodao da je 12 putnika dobro i ostaje u hotelu u južnom dijelu Verone.

Lokalni zapovjednik prometne policije Girolamo Lacquaniti rekao je za SkyTG24 da se uzrok nesreće tek treba utvrditi. Zasad nemamo informacija da bi još neko vozilo na bilo koji način sudjelovalo u sudaru, izgleda da je autobus sam od sebe sletio s ceste. U tom slučaju vjerojatno se radilo ili o grešci na vozilu, ili je vozaču pozlilo ili je zaspao, kazao je Lacquaniti.

Policija je objavila fotografije i snimke izgorenog autobusa koji je uklonjen s ceste oko 8 sati ujutro.

U molitvama sam s obiteljima i prijateljima šokiranima tragedijom, rekao je premijer Viktor Orban u priopćenju koje je objavila agencija MTI.

Facebook Komentari