Mađarska razbila ozbiljniji lanac krijumčara migrantima, Pakistanci preko kriminalca iz Srbije vodili operacije

Mađarsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv pripadnika udružene zločinačke organizacije sastavljene od osumnjičenika iz Pakistana, Srbije i Mađarske, a koja je prema procjenama do sada u Europsku Uniju prokrijumčarila najmanje 360 migranata.

Prema izjavi glasnogovornice Državnog odvjetništva mađarske županije Csongrád Katalin Serfőző podignuta je optužnica protiv troje mađarskih državljana zbog sumnje da su pomagali većem broju osoba u ilegalnom prijelazu državne granice, da su za to primili financijsku korist, te da su u toj namjeri osnovali kriminalnu organizaciju
Prema optužnici, u razdoblju od listopada 2014. do srpnja 2015. godine, optuženi su imali 18 transporta prilikom kojih je ukupno 366 ljudi ilegalno prešlo srpsko-mađarsku granicu. Vođe zločinačke organizacije bili su Pakistanci, koji su preko jednog srbijanskog kriminalca upravljali dijelom mađarske organizacije.

Mađarski optuženici su imali zadatak prevesti migrante sa mađarsko-srbijanske granice preko Ásotthaloma i Mórahaloma za Austriju, Njemačku i Italiju.

Optuženici su koristili teretna vozila na kojima su se ponekad nalazile oznake hitne pomoći i pošte.

Protiv pakistanskih i srbijanskih optuženika istražni postupak će provesti srbijanski odnosno austrijski organi gonjenja.

Facebook Komentari