Povjerenstvo pokrenulo i postupak protiv Milanovića u jednom slučaju, protiv Bauka nije, a Bandić….

Na dnevnom redu je o odluka o bivšem predsjedniku SDP-a i aktualnom saborskom zastupniku Zoranu Milanoviću.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa istraživalo je poslove koje su ured premijera i ministarstva za vrijeme vlade Zorana Milanovića sklapala s tvrtkom Intergrafik njegova prijatelja Igora Kneževića te je li mu pritom pogodovao. Upitna je bila nabavka posjetnica, kemijskih olovaka s gravurom i memoranduma za premijerov ured, piše dnevnik.hr.

Dalija Orešković predložila je povjerenstvu da se postupak ne pokrene jer iz podataka ne proizlazi da je došlo do sukoba interesa.

Odlučivalo se i o slučaju Milanovićeve konzultantske tvrtke EuroAlba Advisory, koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Orešković je predložila da se u tom slučaju pokrene postupak. Nakon zatvorenog dijela sjednice, Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Milanovića koji je član uprave svoje tvrtke.

U slučaju Arsena Bauka i prijave kako je dok je bio ministar, odvjetniku Tihomiru Rubeši, ocu njegove izvanbračne partnerice sređivao atraktivne slučajeve za zastupanje, Povjerenstvo predlaže da se ne pokrene postupak.

“Bandić bio u sukobu interesa”

U slučaju zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, Povjerenstvo je potvrdilo ocjenu kako je on bio u sukobu interesa dok je za vrijeme obnašanja dužnosti gradonačlnika primao i naknadu kao čelnik Turističke zajednice grada Zagreba.

Podsjetimo, Povjerenstvo je Bandiću izreklo kaznu od 15.000 kn, ali on se žalio Upravnom sudu, koji je u prosincu lani ukinuo odluku Povjerenstva i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv M. Dalić, čini im se da je u potencijalnom sukobu interesa

Facebook Komentari