Snijeg u Dubrovniku – Zatvorene brojne prometnice

Ostvarile su se prognoze o snježnom početku srijede. Na području Župe dubrovačke ugođaj je više nalik alpskom nego sredozemnom.

Snijega ima posvuda, a pahulje ne posustaju, pa ne treba sumnjati da će bijeli pokrivač dobar dio dana stvarati probleme i pješacima i vozačima.

Stožer civilne zaštite obavještava da su obje ralice na terenu te da se poduzimaju svi napori kako bi se prometnice što prije očistile i učinile prohodnima.

Mole se građani da prilikom vožnje obavezno koriste zimske opremu te na povećan oprez prilikom kretanja.

Vozači javljaju da je na Ilijinoj glavici zatvoren promet za one koji dolaze iz smjera Župe dubrovačke. Snijeg je pao u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Dubrovniku, Mokošici, Primorju, Pelješcu. Čitateljica javlja da su ceste u Konavlima neočišćene. Loše stanje je i u Primorju.

Obavještavaju se građani i da će javni prijevoznik Libertas do normalizacije uvjeta na prometnicama prometovati otežano i van voznog reda sukladno mogućnostima.

Zimski su uvjeti na cestama, pa je HAK na svojim službenim stranicama dao obavijest.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema i lanci za snijeg na državnim cestama:
DC8 Ploče-Dubrovnik-granični prijelaz Karasovići, DC9 granični prijelaz Metković-Opuzen, DC62 Veliki Prolog-Metković, DC413 Ploče-luka Ploče, DC420 Sustjepan-luka Gruž, DC425 naplata Karamatići-čvor Čeveljuša.

Dražen Praš

Facebook Komentari