Ministarstvo obrane BiH pokrenulo istragu oko sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga na proslavi 9. siječnja

Baš kao što su to i najavili u svom jučerašnjem priopćenju, Ministarstvo za obranu Bosne i Hercegovine danas je pokrenulo istragu oko sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga na proslavi 9. siječnja, Dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

Ovu informaciju potvrdili su iz Ministarstva za obranu BiH u izjavi za Radiosarajevo.ba, dodavši da je istraga trenutno u tijeku te da zbog toga nije moguće govoriti o detaljima.

„Nadležni organi ovog ministarstva istragom će pokušati utvrditi pod kojim okolnostima i kako je došlo do sudjelovanja i postrojavanja pripadnika OSBiH 9. siječnja, a kroz zapovjedni lanac i ostale funkcionalne nadležnosti, nakon čega će o svemu izvijestiti Predsjedništvo BiH“, stajalo je u jučerašnjem priopćenju MOBiH.

Iako je Ministarstvo za obranu BiH zapovjedilo da njeni pripadnici ne idu u Banju Luku kao sudionici proslave 9. siječnja – Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, postrojavanje Trećeg pješadijskog (RS) puka ipak je održano jučer u Banjoj Luci, što je oštro osuđivano prethodnih dana u cijeloj BiH javnosti.

Share This Article