Aleksić o povlaštenim kreditima, a poručio je i: Prije ukidanja kompletnog nezakonitog poslovanja banaka – euro zona STOP!

Prije ukidanja kompletnog nezakonitog poslovanja banaka – euro zona STOP!, poručio je saborski zastupnik Snage Goran Aleksić na ideje koje su se pojavile u medijima, a odnose se na navodno dogovorenu strategiju premijera Andreja Plenkovića i Borisa Vujčića, guvernera HNB-a da se što prije uvede euro u Hrvatsku.

Također, komentirao je i povlaštene kredite.

Imao sam danas dosta živu raspravu na temu subvencioniranih ili povlaštenih kredita, nek se zovu kako hoće, za policiju. Pa sam uglavnom negativno reagirao na tu temu prije svega zbog toga što su povlaštene kredite u Hrvatskoj dobivale samo veće zvjerke koje su blizu vatri, i to ne samo u policiji, nego i u drugim službama, poduzećima i sl. u vlasništvu države ili pri državi.

Nije mi se svidjelo što se recentna situacija kližuće lavine prema bankama u sudskim postupcima zbog nezakonitih kamatnih stopa gleda kroz kontekst subvencioniranih kredita koji nemaju nikakve veze s malim običnim policajcima.

Stoga, svi koji su pratili raspravu trebaju znati da u RH uistinu postoje krediti koje je sufinancirala država, tzv. subvencionirani krediti, ali tim kredtima pristup nisu imali “mali” ljudi, nego samo oni blizu vatre, stoga tu temu nikako ne valja povezivati s kreditima policiji, kao što je bio ponuđeni kredit za MUP iz 2005. koji prilažem uz ovaj tekst.

Jer, takve kredite dobivali su obični policajci, i takvi krediti ni po čemu nisu bili povlašteni… Nemam ništa protiv da netko istražuje tko je i zašto subvencionirao kredite velikim zvjerkama, ali moj kapacitet za to jednostavno ne postoji, previše sam zauzet problematikom nezakonitosti u radu banaka, napisao je Aleksić na svom fb-u.

Kad policija tuži: Nacionalni sindikat podnio kolektivne tužbe protiv banaka zbog kamata – i dobio!

Facebook Komentari