Na Ličkom Osiku otvoren Gradski ured – Kvalitetnije rješavanje problematike za 2.000 stanovnika

Piše: Dražen Prša

U nazočnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara u Ličkom Osiku otvoren je Gradski ured.

Kako bi se građanima omogućila bolja komunikacija i dostupnost informacija sa tijelima grada, komunalnim poduzećima, kontakt policijom, Grad Gospić je prenamijenio i uredio predmetni prostor, sve sa ciljem sto lakše dostupnosti institucija Grada građanima.

Tako će građani moći jednostavnije dobivati informacije Odjela grada vezne za komunalne probleme, socijalnu skrb, rješavati plaćanje komunalnih računa, kao i ostvarivati lakšu komunikaciju sa kontakt policajcem.

Zamjenica gradonačelnika Gospića Marta Grgurić predstavila je državnom tajniku Nikoli Mažaru problematiku samog naselja koje broji gotovo 2.000 stanovnika i nešto više od 600 stambenih jedinica.

gradskuredlickiosik3

Kao najvažniji problem naglašen je nastavak obnove zgrada na području naselja za koje je Grad izradio projektnu dokumentaciju, te projekt preuzimanja prostora Kulturno Informativnog centra kojim bi se prostor stavio u funkciju građana naselja Lički Osik.

Državni tajnik Nikola Mažar kazao je da je upoznat sa problemima, zahvalio se Gradu Gospiću na velikoj potpori i spremnosti da se svi problemi što prije riješe, te najavio kako je pripremljen zakonski okvir kojim bi se omogućila daljnja obnova zgrada na području naselja Lički Osik.

Dodao je kako će u novo otvorenom uredu svoje mjesto naći i djelatnici Središnjeg državnog ureda te je izrazio spremnost u rješavanju spomenutih problema na području Ličkog Osika.
L.O./N.M.

Facebook Komentari