Mislite da je hladnoća gotova? Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovoga tjedna

Novi zimski tjedan je pred nama, a s njime i naša nova tjedna prognoza. Najvažnija stvar koju treba istaknuti za ovaj tjedan jest da siječanj nastavlja u svom dosadašnjem tonu, dakle ostaje nam vrlo hladno!

Iako će dani pred nama biti malo manje hladni nego posljednjih nekoliko, temperature ostaju ispod prosjeka, i to do daljnjega!

Osobito hladno bit će danas te u utorak i srijedu. U četvrtak i petak stiže prolazno, ali osjetno zatopljenje. Ono će biti kratkog vijeka jer već u subotu temperatura ponovno pada.

Što se tiče oborina, neće izostati ni ovaj tjedan. Malo snijega moguće je još danas u kopnenim krajevima, no doista mala količina, bez stvaranja pokrivača. U utorak će posvuda biti većinom sunčano.

U srijedu je snijeg moguć na južnom Jadranu, uz obalu i na otocima! No, to će biti mjestimična pojava i neće ga biti mnogo.

U petak stiže nova promjena vremena koja će na Jadran donijeti većinom kišu, a na kopno snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Njegova debljina jako će varirati, no kako sada stvari stoje, najdeblji će biti u Lici i Gorskom kotaru, između 20 i 40 cm. Manje ga očekujemo u nizinama kopna gdje bi moglo pasti između 5 i 10, lokalno i do 15 centimetara, a pokoji centimetar očekujemo i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području, javlja RTL.

Facebook Komentari