Split dobio svog Fantoma: manijak s kapuljačom zaskače žene, strah se proširio kvartom

Naš posljednji tekst o novogodišnjem nasrtaju “spinutskog napadača” koji vreba i napada žene u tom kvartu u kasnim noćnim satima, iznjedrio je još jedno svjedočenje o nedavnom napadu tog manijaka, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno se vratio na lokaciju s koje je sve i počelo, u Zrinsko-frankopansku ulicu, gdje je krajem studenoga fizički napao 22-godišnjakinju te je pri tome lakše ozlijedio.

– Moja prijateljica išla je na posao kada je na nju nešto prije šest sati ujutro u blizini raskrižja s Teslinom ulicom pokušao nasrnuti muškarac s kapuljačom. Izjurio je iz dvorišta obližnje zgrade i počeo trčati za njom, no uspjela mu je pobjeći kada se približila obližnjoj pekari.

Vidjela je da se djelatnice pripremaju za otvaranje, ali ih nije htjela dovesti u opasnost tako što bi zatražila njihovu pomoć.

Izgleda da ga je baš to što je stigla pokraj pekare natjeralo na bijeg prema Skalicama. Nažalost, nije uspjela vidjeti kako napadač izgleda jer mu je pokušavala pobjeći, cijelo vrijeme moleći Boga da joj pomogne – ispričala nam je čitateljica u ime svoje preplašene prijateljice, inače žene u srednjim godinama, koja slučaj od prije nekoliko dana ipak nije prijavila policiji, no zbog svega toga je suprug sada svakodnevno prati na posao.

– Nije mi ugodno tu biti i raditi, ići do auta poslije posla kada padne noć. Svi smo na oprezu i strahujemo od novih napada. Nije mi jasno kako ga dosad nisu uspjeli uhvatiti – zabrinuta je naša sugrađanka.

Strah se proširio i među stanarima na tom dijelu Zrinsko-frankopanske ulice koji je nasrtljivcu očito posebno zanimljiv, a nalazi se u neposrednoj blizini nekoliko srednjih škola i kvartovske osmoljetke u Teslinoj ulici, gdje je također zabilježen jedan napad.

– Imam kćer od 23 godine, bojim se da će joj se nešto dogoditi kada se kasno vraća kući. Apeliramo na institucije da upregnu sve snage kako bi pronašle tog luđaka. Tko kaže da napadi s vremenom neće postati još ozbiljniji i teži? – upozorava stanarka zgrade odakle je napadač navodno izjurio na cestu.

Prvotno se mislilo da manijak preferira mlađe žene jer su zabilježena čak takva tri njegova napada. Tome možemo dodati i četvrti u novogodišnjoj noći koji je također njegovih ruku djelo, to je prilično je izgledno prema obrascu ponašanja, pa je sada sasvim jasno da su na njegovoj meti žene bez obzira na dob. Također se mislilo da nasrće u vremenu između 22 i 2 sata, no najnoviji ispadi govore da ni tu nema pravila.

Vijest o ponovnoj pojavi manijaka unijela je strah i nelagodu među šetačima pasa sa Spinuta, koji su se za dobrobit njihove djece i ostalih građana odlučili ujediniti i stražariti po Jobovoj, Matoševoj, Fra Boninoj,Teslinoj, Zrinsko-frankopanskoj i ostalim ulicama. Budući da je Spinut frekventno područje i zbog brojnih studenata i učenika, napadaču je zbog toga očigledno i omiljen kvart, smatraju stanari.

– Moram priznati da nam nije svejedno. Djeca nam tu idu u školu i igraju se po kvartu. Skupili smo se mi koji svakodnevno izvodimo pse u šetnju, te ćemo stražariti po cijelom kvartu, dokle god se ne uđe u trag napadaču i ukloni ga se s ulica – kazala nam je stanarka Jobove ulice, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari