Đurđevac od EU traži 11 milijuna kuna za Poduzetnički inkubator, privući će i nove investicije

Piše: Dražen Prša

Grad Đurđevac prijavio je projekt Poduzetničkog inkubatora na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt će, uvjeren je gradonačelnik Lacković, privući i nove investicije na području samog grada, te potaknuti mlade i poduzetnike na pokretanje vlastitog posla.

Grad Đurđevac je prijavio projekt „Poduzetnički inkubator Đurđevac“ na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

To je projekt kojem je prijavitelj tvrtka Stari Grad d.o.o., kojoj je osnivač Grad Đurđevac, u partnerstvu s Poduzetničkim inkubatorom ZIP d.o.o. i Gradom Đurđevcom.

Radi se o projektu vrijednom 11 milijuna kuna u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

Nova zgrada imat će površinu od 625 m2, a u njoj će biti smješteni poduzetnici početnici koji su već iskazali interes za zakup poslovnog prostora i koji su od samog početka sudjelovali u kreiranju poslovnih prostora, u njihovoj funkcionalnosti i prilagođenosti konkretnim djelatnostima.

U Inkubatoru će biti 20 funkcionalnih jedinica, uključujući ured za voditelja Inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora namijenjenih stanarima.

Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta, ističe gradonačelnik Željko Lacković.

Prostori će biti u potpunosti opremljeni, a korisnici će moći koristiti i knjigovodstvene usluge, usluge izrade poslovnih planova, prijave na natječaje, istraživanje tržišta i slično. Inkubator je nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva Grada Đurđevca kojima se potiče mlade i poduzetnike početnike na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Pomoć i savjeti Poduzetničkog inkubatora kao i mentoriranje postojećih i uspješnih poduzetnika dodatno će olakšati osnivanje i pokretanje novih start-upova, kao i sufinanciranje troškova osnivanja novih tvrtki na području Grada.

„Projektom želimo osigurati mladim i stručnim kadrovima preduvjete i pomoć kod osnivanja vlastitih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, razvijati vlastite interese i poslovanje te doprinijeti kvaliteti života u okruženju u kojem posluju“, kazao je gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković. (E.Z.)

Facebook Komentari