Petrov objavio: Najaktivniji zastupnik Pernar, slijede Bulj i Maras, evo koliko se nije javilo za riječ

Predsjednik Sabora Božo Petrov izvijestio je u ponedjeljak javnost o radu Sabora. Zastupljenost na sjednicama mogla bi biti bolja i to će biti prioritet.

”Što se tiče zastupljenosti zastupnika na sjednicama – povećana je od 10 do 15 posto u odnosu na prethodne sazive Sabora i tu postoji prostor za napredak i očekujem da će zastupljenost zastupnika na sjednicama biti i veća”, naglasio je šef Sabora.

‘To je jedan od prioriteta – dodatno povećati broj zastupnika na sjednicama’, dodaje Petrov i kaže da mu je neprihvatljivo da se Milanović nijednom nije pojavio u Saboru, ali da bi komentar toga trebalo pitati samog Milanovića. “Trenutno nema stegovnih mjera ukoliko netko ne dolazi na plenarnu sjednicu ili uopće u Sabor”, podsjetio je predsjednik Sabora.

”Prvi zastupnik po broju javljanja za riječ bio je Ivan Pernar, nakon toga Miro Bulj, a potom Gordan Maras”, rekao je Petrov.

“18 zastupnika nije se javilo za riječ u ovom sazivu Sabora”, dodao je.

“Sabor je centar političkog života i mjesto na kojem se zaista kvalitetno radi”, kazao je na početku Božo Petrov.

”Udvostručili smo broj radnih dana, broj radnih sati i broj donesenih zakona”, nastavlja Petrov.

“Održane su 2 sjednice u trajanju od 34 dana. 63 posto zakona koje smo donijeli – donijeli smo po hitnom postupku”.

”Najviše pitanja postavili su zastupnici SDP-a i HDZ-a. Što se tiče aktivnosti, javili su se za riječ 3.020 puta. Stanka je tražena 37 puta, najviše su je tražili klubovi zastupnika HDZ-a i SDP-a. Izrekli smo 10 stegovnih mjera, najviše zastupnicima SDP-a”.

”Što se tiče zastupljenosti zastupnika na sjednicama – povećana je od 10 do 15 posto u odnosu na prethodne sazive Sabora i tu postoji prostor za napredak i očekujem da će zastupljenost zastupnika na sjednicama biti i veća”, naglasio je šef Sabora. ‘To je jedan od prioriteta – dodatno povećati broj zastupnika na sjednicama’, dodaje Petrov i kaže da mu je neprihvatljivo da se Milanović nijednom nije pojavio u Saboru, ali da bi komentar toga trebalo pitati samog Milanovića. “Trenutno nema stegovnih mjera ukoliko netko ne dolazi na plenarnu sjednicu ili uopće u Sabor”, podsjetio je predsjednik Sabora.

”Sljedeće godine čeka nas donošenje kodeksa. Napravljena je radna skupina i prvi nacrt”, kaže Petrov.

Facebook Komentari