Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković: „Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je brza cesta koja je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja

Koji su i kakvi prioriteti rada hrvatskih županija, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković od početka mandata posvetio se i upoznavanjima s tom problematikom, tako da je do sada posjetio osamnaest županija, a u petak je nakon Koprivničko-križevačke, boravio u Virovitičko-podravskoj županiji.

“Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija. Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je, naravno, brza cesta koja bi donijela bolju, kvalitetniju povezanost županije i sa Zagrebom, i s Osijekom, i prema autocesti. Ona je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja. Očito je da je u ovom dijelu Hrvatske, u kojem živi 84 tisuće ljudi, gospodarstvo dinamično; ulaže se u projekte, u razvoj poljoprivrede, drvno-prerađivačku i duhansku industriju. Sve su to teme koje su ovdje na dnevnom redu. Drago mi je što sam kao predsjednik Vlade na samom početku mandata vrlo precizno razumio ključne prioritete za razvoj ove županije“ – kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak, sastanku s predsjednikom Vlade RH, u čijoj pratnji su bili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni tajnik Tomislav Boban, saborski zastupnik Josip Đakić i zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH Tena Mišetić…

plenkovicvirovpozzup1

„Razgovarali smo o izazovima koji stoje pred nama. Spomenula sam kako je jedan od naših prioriteta cestovno povezivanje s autocestama u okruženju za daljnji gospodarski razvoj. Govorili smo o gospodarstvu, o njegovom restrukturiranju prema inovativnijem gospodarstvu i klimi koja treba biti sklonija poduzetnicama. Dotakli smo se i visokog obrazovanja, preustroja naše Visoke škole u Veleučilište – kazala je između ostalog obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Prilikom posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Virovitici gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se je na činjenici da je projekt izgradnje virovitičkog Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju sa trodijelnom sportskom dvoranom napokon nakon 12 godina ova Vlada uvrstila u Državni proračun.

Realizacijom ovog projekta djelatnici, ali i učenici Centra napokon će moći raditi i učiti u uvjetima kakve zaslužuju. Centar će imati vrtić, osnovno obrazovanje te obrazovanje za starije odnosno znatno više sadržaja nego do sada te trodijelnu školsku sportsku dvoranu koju će zajedno koristiti i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor.

Dražen Prša/Foto: Kristijan Toplak

Share This Article