Anketa u Mađarskoj: Kako stoji s podrškom Orbanov FIDESZ, Jobbik, MSZP – socijalisti, i drugi

Prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja političkih stranaka u Mađarskoj, FIDESZ Viktora Orbána i nadalje ima stabilnu prednost i uvjerljivo vodi među mađarskim političkih strankama, dok je do sada najjača oporbena stranka Jobbik, gledajući u cijelosti, oslabio.

Vladajuće stranke i nadalje stabilno drže vodeće pozicije, kako u ukupnoj populaciji, tako i redovima svojih birača, istražila je u prosincu agencija „Századvég “, prenosi www.888.hu.

Početkom prosinca Fidesz-KDNP-ova koalicija imala je popularnost od 32% u ukupnoj populaciji.

Ovaj rezultat je bitno jači za FIDESZ, nego što je bio u istom periodu vladajućeg ciklusa prije četiri godine. FIDESZ–ova popularnost u krugu onih koji su se izrazili da bi sigurno izišli na birališta iznosi 47% dok je istom periodu u vladajućem ciklusu prije četiri godine i tada iznosila više nego značajnih 40%.

Među oporbenim strankama, Jobbik-ova popularnost među općom populacijom iznosi 11%, dok je MSZP (socijalisti) uspio ojačati na trenutnih 10%, približivši se time Jobbik-u.

Među odraslom populacijom po 4% glasalo bi za LMP (liberali), odnosno za DK bivšeg socijalističkog premijera Ferenca Gyurcsánya (liberali), dok Együtt (socijal-liberalna) ima podršku od 1% u ukupnoj populaciji. Za druge stranke glasalo bi ukupno 3% ispitanika, dok je neodlučnih 35%.

Parlamentarni izbori u Mađarskoj održati će se u proljeće 2018. godine. Mađarska je zemlja koja već godinama ima najveći gospodarski rast u srednjoj Europi i najmanju nezaposlenost.

Facebook Komentari