U Ustavnom sudu osupnuti izjavama ministra Orepića, traže od Plenkovića i MOST-a očitovanje

screenshot

Ustavni sud se u srijedu u povodu novih izjava ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića odlučio pismom obratiti se predsjednici Republike te predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović smatra da su Orepićeve izjave skandalozne te da se o tomu moraju izjasniti Vlada i njegova stranka jer u protivnom znači da te njegove izjave podržavaju, piše Večernji list.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obrušio se na sastav Ustavnog suda, a osobito na njegova člana Davorina Mlakara, izabranoga iz HDZ-ove kvote, kojega proziva zbog navodnog primanja mita u aferi Šimuni.

”Ovaj sastav Ustavnog suda najveća je prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske. On je direktna posljedica klijentelističke politike. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud a da ima tako težak teret sumnje da je korumpiran kao što ga ima Davorin Mlakar. To je nemoguće”, kaže u velikom intervjuu u novom broju Globusa Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova.

Od ustavnih sudaca Orepić traži da kolektivno podnesu ostavke.

“Pobogu, pa Hrvatska ima ustavnog suca koji se lažno predstavljao. Sjetimo se kako je davao oprečne izjave, neposredno nakon razotkrivanja izjavio je kako je istina da se lažno predstavio kao Gordan Dolović! Dajte mi ime ijednog predsjednika ustavnog suda koji tolerira takvog suca u svom sazivu. Ni ostali članovi Ustavnog suda nisu reagirali. Vrijeme je da podnesu kolektivnu ostavku”, kazao je ministar.

MOST-ov ministar Orepić u napadu na Ustavni sud: vrijeme je da svi podnesu kolektivne ostavke

Share This Article