Predsjednica na dan najžešće agresije na Dubrovnik tamošnjoj djeci dijelila čokolade iz Srbije

Ad

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je boravila u Dubrovniku povodom Dana dubrovačkih branitelja te sudjelovala u niz protokola, a između ostaloga susrela se i s djecom jednog dubrovačkog vrtića.

Jedan od roditelja djeteta ogorčen je javio kako je njegovo dijete u vrtiću kojeg je posjetila predsjednica kao poklon od nje dobilo čokoladicu porijeklom iz Srbije, piše dubrovački.hr.

‘Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, rekao je uznemireni otac te se pitao je li ovo žalosno i to na Dan dubrovačkih branitelja uz sarkastični komentar – bravo.

kolinda cokolada

Tko je nagovorio predsjednicu da dijeli srpske proizvode po vrtiću nije poznato, niti bi trebao biti problem. Ipak, razumljivo je kako postoji dovoljno hrvatskih čokoladica koje se moglo dijeliti djeci u slučaju kad je u pitanju protokolarno događanje ovakve razine, posebno ako u njemu sudjeluje Predsjednica Države.

Reakcije roditelja dodatno je pojačao današnji dan u kojem se Dubrovnik prisjeća najtežih stradanja i trenutaka svoje novije povijesti zbog srbo-četničke agresije na današnji dan, kada je Dubrovnik imao najviše civilnih i vojnih žrtava i kada je drastično stradala spomenička baština.

Bura oko srbijanske čokoladice koju je djeci u Dubrovniku dijelila Predsjednica, odgovorio Ured

Facebook Komentari