Evo posla u državi, ako želite raditi u Poreznoj upravi, javite se na natječaj u raznim gradovima

Za provođenje sveobuhvatne porezne reforme, koja je uključivala izmjene 15 zakona, sudeći prema upravo raspisanom natječaju Porezne uprave, trebat će, čini se, značajno kadrovsko pojačanje.

Testiranje

Na 91 radno mjesto u ispostavama diljem Hrvatske u planu je zapošljavanje čak 98 ljudi. Uglavnom se traže referenti koji bi se bavili poslovima kao što je utvrđivanje poreza na dobit, dohodak i promet nekretninama, zatim sudskim presudama, naplatom i ovrhama, ali bit će dodatnog posla i za nove informatičare u informacijskom i komunikacijskom sustavu.

Na natječaj koji je raspisan 30. studenog svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u roku od osam dana. Ispune li sve formalne uvjete, bit će pozvani na testiranje koje se sastoji od pismene “provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata” te intervjua s članovima imenovane Komisije za provedbu javnog natječaja, piše Jutarnji list.

U ovoj godini država otpuštala, a Ministarstvo financija primalo

Porezna nije među onima koji su smanjili broj zaposlenih.Kad je riječ o tijelima državne uprave koja uključuju različite zavode, urede i ministarstva (ne i javne službe poput zdravstva i obrazovanja), podaci Ministarstva uprave pokazuju da je u njima krajem lipnja bio 48.361 zaposleni, što je 208 ljudi manje nego pola godine ranije.

Međutim, u kategoriji onih koji su smanjili broj zaposlenih nije Porezna uprava. U njoj je radilo 4098 ljudi, 46 više nego krajem 2015. godine. Ipak, kada se gleda višegodišnje razdoblje, vidljivo je danas ipak manje zaposlenih poreznika. Početkom 2013. godine, primjerice, podaci govore da je u Poreznoj upravi radilo 4298 ljudi, njih 200 više nego danas.

Veći val zapošljavanja spominjao se 2012. godine kada je tadašnji ministar financija Slavko Linić odlučio reformirati Poreznu upravu. Međutim, nezadovoljan medijskim interpretacijama, pojasnio je kako se u toj godini na razini Ministarstva financija smanjio broj zaposlenih za 139, te da su se otvarala radna mjesta samo tamo gdje nije bilo moguće osigurati preraspodjelu, uključujući zapošljavanje 13 službenika u Poreznoj upravi, piše Jutarnji.

Facebook Komentari