Azilant silovao i ubio volonterku u kampu, kćer visokog EU dužnosnika; sumnjiče ga za još jednu

Ad

Studentica medicine Maria Ladenburger (19) silovana je i ubijena 19. listopada nedugo nakon što je napustila studentsku zabavu u Freiburgu u južnoj Njemačkoj, javlja Telegraph. Prema navodima njemačkih novina, 17-godišnji osumnjičenik ide na suđenje početkom iduće godine.

Žrtva je kćer doktora Clemensa Ladenburgera, koji od 2008. godine obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja pravnog odjela Europske komisije. Studentica medicine, koja je u slobodno vrijeme volontirala u izbjegličkom kampu, silovana je prije nego što se utopila u rijeci Dreisam.

Tim od 40 istražitelja radio je na mjestu zločina tražeći bilo kakve tragove i na koritu rijeke pronašao crni šal koji je pripadao žrtvi. Također su pronašli pramen kose obojan u plavo, u dužini od 17 centimetara, no DNK analiza nije pokazala nikakve rezultate.

Tri tjedna kasnije, istražitelji su iskopali snimku s tramvajske stanice koja prikazuje azilanta koji nosi ono što policija opisuje kao specifičnu frizuru obojenu u plavu boju.

Osumnjičenik je priveden i uhićen prije nego su ga upitali da da uzorak za DNK test.

Njemačka glasnogovornica policije izjavila je kako pokušavaju utvrditi je li žrtva poznavala ubojicu. Također provjeravaju je li napad bio unaprijed isplaniran.

Njezini roditelji u osmrtnici su između ostalog poručili: “19 godina Maria je bila velika zraka sunca u našoj obitelji a tako će i ostati. Zahvalni smo Bogu na daru koji nam je poklonio i dopustio da baš ona bude naše dijete. Uvjereni smo da je s Njim na sigurnom.“

Navodni ubojica došao je u Njemačku 2015. godine zajedno s jednim milijunom izbjeglica i živio mirno s udomiteljskom obitelji bez ikakvih incidenata.

Od tada, sve veći broj terorističkih napada povezuje se s azilantima sirijskog i afganistanskog podrijetla, prenosi Index.

Policija istražuje je li afganistanski doseljenik koji je priznao silovanje i ubojstvo kćeri visokog EU dužnosnika povezan i s ubojstvom još jedne žene.

Tijelo 27-godišnje Carolin Gruber je pronađeno u šumama sjeverno od Freiburga u južnoj Njemačkoj, 10. studenog.

Ona je nestala četiri dana ranije, nakon što je otišla trčati, nije se vratila kući.

Obdukcija je pokazala da je žrtva seksualno zlostavljana prije smrti, piše express.co.uk.

Facebook Komentari