10.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Mađari imaju stav: Szijjártó o Trumpu, gospodarstvu, većim plaćama, dušebrižnicima iz EU...

Mađari imaju stav: Szijjártó o Trumpu, gospodarstvu, većim plaćama, dušebrižnicima iz EU…

„Vanjska politika mađarske Vlade zastupa mađarski narod te u toj zadaći nema mjesta kompromisima“ izjavio je Péter Szijjártó na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi www.888.hu pod naslovom „Nemamo izbora, moramo biti hrabri“.

O Trumpu

Prema mišljenju ministra vanjskih poslova, pobjeda Donalda Trumpa, kako za Mađarsku, a tako i za Europu izuzetno je pozitivan razvoj situacije, s obzirom da novi američki predsjednik ne želi nastaviti prakticirati tzv. „izvoz demokracije“.

Dosadašnja američka vanjska politika nije primjećivala kako za problematiku različitosti vjera i kulturoloških običaja i tradicija nije moguće jedinstveno rješenje za sve države. „Izvoz demokracije naštetio je svijetu“

O mađarskom gospodarstvu

Vezano uz mađarsko gospodarstvo, prošle godine oborili smo sve rekorde u gospodarskom rastu, a ove ćemo godine najvjerojatnije oboriti prošlogodišnje rekorde, naglasio je Szijjártó.

O napadima lijevo-liberalnih dušebrižnika iz EU

U proteklih godinu i pol dana, doživjeli smo puno napada iz inozemstva, stalno se ponavljalo kako je u Mađarskoj na snazi mračna diktatura. I? Što se dogodilo? Mađarska je izabrana u Vijeće za ljudska prava UN-a, većinom glasova iz srednje i istočne Europe što je za mađarsku diplomaciju najveći uspjeh u proteklih deset godina.

Ali ne smijemo sjediti na lovorikama, s obzirom na brzi razvitak tehnologije koja gospodarstvo smješta u takvu dimenziju da onaj tko nije spreman za promjene ne može biti uspješan.

O drastično povećanim minimalnim plaćama

Glavno pitanje je, možemo li istovremeno jačati i konkurentnost i plaće.
„Mi tvrdimo da je to itekako moguće, ali nije jednostavan zadatak.“, kaže Szijjarto.

O migrantima i Bruxelleskom viđenju stvari

Dotaknuvši se migrantske krize Szijjártó Péter upozorava da je obvezna kvota daleko još od „skidanja sa stola“, Bruxelles i nadalje ne odustaje od namjere da na istu prisili članice.
„Ova borba će se još dugo trajati“

O mađarskoj oporbi koja navija za Bruxelles, umjesto za vlastitu zemlju

U ovoj borbi za promjenu ustava bilo bi bitno da Vlada dobije potporu oporbe, ali „ ne možemo računati na njih“. Mađarska se mora obraniti. Radi toga smo postavili ogradu, povećali ljudstvo na granici i postrožili zakone. Sličan primjer trebala bi slijediti Europa kako bi podigla branu protiv ilegalnih prelazaka.

Najnovije

Još iz rubrike