22.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava OTKRIĆE GODINE: Snimljen razgovor dva dupina i nećete vjerovati o čemu pričaju!...

OTKRIĆE GODINE: Snimljen razgovor dva dupina i nećete vjerovati o čemu pričaju! (FOTO, VIDEO)

Nakon više desetljeća istraživanja ovih divnih morskih sisavaca, znanstvenici su uspjeli snimiti razgovor dupina i time potvrdili njihovu superiornu inteligenciju!

Uočeno je da je par morskih sisavaca proizvodio kratke, oštre zvukove i vibracije kako bi oformili riječi što u teoriji znači da su pokušali sastaviti rečenice kako bi komunicirali jedni s drugima, piše Daily Mail.

Veliki zaokret u dosadašnjim istraživanjima, koji je objavljen u časopisu Mathematics and Physics, dogodio se kada su naučnici razvili podvodni mikrofon, koji je dizajniran isključivo da zabilježi promjene u glasanju delfina.

U toku istraživanja su promatrana dva crnomorska dupina Jasha i Jana i saznalo se da oni čekaju da jedan od njih oformi cijelu rečenicu na koju kasnije drugi odgovara. Ovaj jezik pokazuje sve karakteristike koje su zastupljene u ljudskom govornom jeziku, što ukazuje na vrlo visoku razinu inteligencije i svijesti kod dupina.

Dupini imaju veći mozak od mnogih sisavaca, a ideju da posjeduju supeiornu inteligenciju je razvio još neurolog John Lily 1950-ih godina. Nakon nekoliko eksperimenata, Lily se uverio da imaju sposobnost govora poput ljudi i pokušao je uspostaviti kontakt s njima.

Ako vas zanima više možete pročitati na: http://www.astralgia.com/webportfolio/omnimoment/archives/interviews/lilly/index.html

POGLEDAJTE VIDEO i poslušajte o čemu pričaju:

Izvot: National Geographic/Daily Mail

Najnovije

Još iz rubrike