10.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport U Sjevernoj Irskoj na poštedi ponajbolji igrači, Mandžukić preuzima kapetansku vrpcu

U Sjevernoj Irskoj na poštedi ponajbolji igrači, Mandžukić preuzima kapetansku vrpcu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić vjeruje kako će momčad koju će izvesti na travnjak u utorak u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske u Belfastu (20.45 sati) odigrati dobru utakmicu, iako su poštedu dobili Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Ivan Perišić i Vedran Ćorluka, piše HRT.

Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom te tako proširiti reprezentaciju, jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće. Oni će također željeti pobjedu i očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će igrači imati priliku pokazati najbolje od sebe. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro, rekao je izbornik Čačić nakon treninga u ponedjeljak.

Utakmica je po mjeri jer i Sjeverna Irska je nakon EP-a u dobrom raspoloženju. Želimo vidjeti na koje igrače možemo računati, u natjecateljskom podražaju, i želim da igrači koji nisu igrali protiv Islanda u Belfastu igraju što je moguće više, dodao je Čačić.

Dvoboj u Belfastu mogao bi tako pružiti veliku dozu želje i borbenosti na terenu.

Od Sjeverne Irske očekujem da će učiniti sve da postigne dobar rezultat. Hrvatska je svima motiv i poticaj, to će dati ozbiljnost susretu i naboj koji donosi dovoljno potrebnih informacija o igračima. Radi se o pravoj momčadi koja kvalitetno funkcionira u svim fazama igre tijekom 90 minuta i posebno je dobra u prekidima, istaknuo je izbornik.

U izostanku Modrića, Ćorluke i Rakitića, kapetansku vrpcu ponijet će napadač Juventusa Mario Mandžukić.

Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice – njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica najavio je Mandžukić.

Najnovije

Još iz rubrike