10.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Burno na saborskom Odboru za gospodarstvo, zaiskrilo između Klisovića i M. Dalić...

Burno na saborskom Odboru za gospodarstvo, zaiskrilo između Klisovića i M. Dalić oko Ine

Na saborskom Odboru za gospodarstvo sa 7 glasova za i dva suzdržana – prihvaćene su promjene u statusu dvoje članova Vlade.

Skraćuje se naziv resora Martine Dalić, potpredsjednice Vlade, čije će ministarstvo biti zaduženo za gospodarstvo, poduzetništvo i obrt, dok Goran Marić postaje ministar državne imovine. Dalić i Marića predstavio je premijer Andrej Plenković. Tu promjenu glasovanjem još mora potvrditi Sabor, piše HRT.

Suzdržani su bili SDP-ovi Joško Klisović i Saša Đujić, i to samo zato što je, kažu, riječ o naknadnoj pameti. SDP-ovce je zanimalo kako će Martina Dalić odlučivati o pitanjima vezanim za Inu, s obzirom na to da je njezin suprug član Uprave te tvrtke. “Što se tiče obavljanja poslova iz djelokruga ministarstva gospodarstva ili odlučivanja o strategijama i poslovanju Ine – to ni na koji način nije u bilo kojem sukobu ili odnosu gdje bi javni interes mogao doći u sukob s mojim privatnim interesom. U tom dijelu nikakvog mog interesa nema”, poručila je Martina Dalić.

Naglasila je kako “postoji podudarnost javnih intresa”, jer je njezina zadaća braniti javni interes i zastupati nacionalne interese. “A osobe koje sudjeluju u upravi Ine i koje je u određenom trenutku imenovala vlada, uključujući i onu Zorana Milanovića, također imaju zadaći braniti hrvatske interese u poslovanju Ine. Ti ljudi koji su danas članovi Uprave Ine imenovani su temeljem odluke koju je donijela Milanovićeva vlada i iznenađena sam tendencioznošću vašeg pitanja, jer to nije na čast vašem ugledu”, poručila je Dalić Jošku Klisoviću.

Od Gorana Marića se tražilo da odgovori kako će se postaviti u vezi sa strateškim tvrtkama koje je prethodna vlada skinula s tog popisa. “Istina je da sam se ja javno usprotivio načinu prodaje Končara, ali načelno nisam protiv privatizacije. Sustavno će se razmotriti popis svih poduzeća u Hrvatskoj i mislim da ćemo uskoro pristupiti promjeni popisa trgovačkih društava od posebnog interesa”, izjavio je ministar Goran Marić.

Najnovije

Još iz rubrike