VIDEO Prva dama SAD-a, Slovenka Melania Trump – put od Sevnice do Bijele kuće

piše: Gordana Vukres

Donald Trump je izabran za američkog predsjednika. Njegova supruga Melania Trump naslijedit će u siječnju Michelle Obamu kao američka prva dama, a svoj put do Bijele kuće može zahvaliti jednom slučajnom susretu 1987. u glavnome gradu njezine rodne Slovenije, u Sevnici.

A u rodnom mjestu Melanije Trump, stanovnici ovog slovenskog mjesta s posebnom su pažnjom pratili izbore u SAD-u i nadali se da će njihova nekadašnja susjeda postati Prva dama SAD-a. U kafić u centru grada stigao je šampanjac gdje su svi pratili obraćanje Donalda Trumpa koji je izabrna za predsjednika SAD-a. “Sigurni smo da će Melanija biti sjajna prva dama”, kažu Sevničani.

Podsjetimo, Melania Trump (rođena kao Melanija Knavs 26. travnja 1970.) slovenska je dizajnerica nakita i bivša manekenka, najpoznatija kao sadašnja supruga američkog poslovnog čovjeka i političara Donalda Trumpa. Rođena je kao dijete Viktora Knavsa, direktora trgovine automobilima u tadašnjoj SR Sloveniji (koja je bila dio Jugoslavije). Manekenstvom se počela baviti u dobi od 16 godina, a nakratko je studirala umjetnost na Ljubljanskom sveučilištu. Nakon toga je otišla u Milano, a potom u Pariz. Godine 1996. se preselila u New York, a 2000. snimila prestižni editorijal za Sports Illustrated.

Trumpa je prvi put srela u rujnu 1998. godine, a javnost je za njihovu ljubavnu vezu doznala godinu dana kasnije. Vjenčali su se šest godina kasnije. Zajedno s Trumpom ima sina Barrona Williama kojeg je rodila 2006.godine. Melanija je napustila Sloveniju ranih 1990-ih te nosila revije u Milanu i Parizu. Donalda Trumpa upoznala je 1998., a sedam godina kasnije stupili su u brak. Novinarka koja ih je intervjuirala za prvu godišnjicu braka tvrdi da ju je Trump pokušao silovati. Njegov stožer je negirao tu, a i sve ostale optužbe djevojaka i žena s izbora ljepote čiji je vlasnik.

Mirjana Jelačić direktorica osnovne škole u Sevnici koju je pohađala Melanija Trump, opisuje ju kao veoma mudru djevojku: “Donald bi je trebao više slušati”, izjavila je direktorica za Dnevni Avaz. “Nikad nije psovala te nas je uvijek mirila”, dodaje Jelančič. Još od ranog djetinjstva Melaniju su inspirirali modni časopisi. Jelančič kaže da je uvijek imala osjećaj da će Melaniji Slovenija biti premala. Oni koji su je poznavali kao dijete su ponosni što bi uskoro mogla postati prva dama SAD-a, pišu Nick Thompson, Phil Black, Matjaz Krivic i Gašper Andrinek za CNN. Kada je u javnost procurila snimka Donalda Trumpa kako prostački govori o hvatanju žena za genitalije.

Melanija je branila muža u intervjuima te optužbe za seksualno zlostavljanje protiv njega nazivala lažima, dodajući da su ga nagovorili da govori stvari sa snimke. “To je samo način na koji dečki pričaju” rekla je i dodala ” moj je muž iskren, on je džentlmen, podupire žene u ostvarivanju njihovih ciljeva”. Melanijina bivša kolegica Nataša Pinoza, Miss Universe Slovenije ima drugačiji stav o Trumpu. “Uvijek je bio gospodin te se nikad nisam osjećala poniženo”, rekal je i dodala kako će mnogi biti ljubomorni na Melanijin uspjeh u životu, te da na nju gledaju samo kao na trofej. “U Sloveniji ako ste lijepi, mora da ste glupi. Ali njega je upoznala slučajno, nije da je to planirala”, rekla je Melanijina prijateljica.

Sada kada je Melanija postala Prva dama, zasigurno će u javnost procuriti i neki prljavi detalji o njenoj prošlosti kao što je nedavno, podsjetimo, New York Post na naslovnici objavio niz fotografija nage Melanije Trump, što je na društvenim mrežama potaknulo kritike i optužbe za mržnju prema ženama. Na toj fotografiji Melania grli nagu ženu u postelji, uz naslov koji smjera na bračni trokut.

Duhovit je i opis slike: ‘Evo naše potencijalne prve dame. A pokraj nje je i druga dama’. List je još objavio i fotografiju obnažene Melanije Trump sa zvjezdicama koje su joj skrivale prsa pod naslovom “Pohotni ured”, poigravši se na engleskom riječima s “Ovalnim uredom”. Trumpov savjetnik Jason Miller rekao je za mrežu CNN da “u tim fotografijama nema ništa ružno”, dodavši “Ona je lijepa žena”.

– Njezino predivno tijelo je umjetnost, nema se čega sramiti. Ona je predivna žena – rekao je Miller dodavši da ovi ‘novi momenti’ uopće ne zabrinjavaju Trumpa, kao što da vjerujemo neće zabrinjavati ni neki novi napisi o Prvoj dami SAD-a Melaniji Trump!

Facebook Komentari