VIDEO Clinton se obratila: Ovo je bolno, Trumpu dugujemo otvoren pogled i priliku da vodi zemlju

Hillary Clinton obratila se javnosti nakon poraza na američkim predsjedničkim izborima.

“Hvala svima, hvala vam od srca. Hvala vam što ste ovdje. Prošle noći čestitala sam Trumpu i ponudila mu da surađujemo na poslovima koji su važni za SAD. Nadam se da će biti uspješan predsjednik svih Amerikanaca. Ovo nije ishod koji smo htjeli. Osjećam se zahvalnom za kampanju koju smo skupa napravili. Bila je kreativna i energična predstavljate najbolje od Amerike i biti s vama je bila velika čast u mom životu.

Ako ste razoračani i ja sam. Mnogi su u ovo uložili snove, ovo je bolno. Naša je kampanja nije stvar jedne osobe nego zemlje koju volimo i izgradnji inkluzivne Amerike pune nade. Nacija je podjeljenija nego prije. Vjerujem u Ameriku i uvijek ćemo. Moramo prihvatiti rezultat.

Dugujemo pružiti Trumpu šansu da nas vodi.

Načelo da smo svi jednaki slobodu govora, mi to cijenimo i ove vrijednosti moramo braniti.

Naš ustav zahtjeva naše sudjelovanje ne samo svake 4 godine nego svaki dan. Neka naša ekonomija bude za sve, a ne samo one koji su na vrhu. Moramo štititi našu zemlju. Potrošili smo godinu i pol skupljajući naše ljude kako bismo im rekli da je američki san dobar za sve ljude religija, muškarce, žene, invalide, sve rase – za sve.

Sada je naša odgovornost kao građana da radimo naš dio posla, da sagradimo bolju pošteniju Ameriku. Zahvalana sam što sam među vama.

Baracku Obami i Michelle veliko hvala, naša vam zemlja duguje veliku zahvalnost. Zahvaljujemo vam na vašem odlučnom vodstvu koje je značilo puno Amerikancima i svima na svijetu.

Poruka mladima. Cijeli sam život se borila za ono što vjerujem. Imala sam uspjeha i poraza – neke čak i bolne. Mnogi od vas su tek na početku karijere. Imat ćete uspona i padova ovaj poraz boli, ali nikad ne prestanite vjerovati da je vrijedno boriti se za ono u što vjerujete.

Mladim ženama. Ništa me nije učinilo ponosnijom nego biti vaša prvakinja. Znam da još nismo probile najviši strop, ali netko će jednog dana uspjeti. I nadam se ranije nego što mi sada mislimo.

Svim djevojčicama – ne sumnjajte da ste vrijedne svake šanse da idete za svojim snovima.

Jako sam zahvalna na našoj zemlji i svemu što mi je dala. Još vjerujem, više nego ikad, da ako radimo skupa s uvažavanjem naših razlika i ljubavlju za naciju najbolji dani su pred nama.

Prijatelji, imajmo vjeru u sami sebe i ne gubimo srce, ima još posla. Zahvalna sam da vas mogu zastupati. Bog blagoslovio SAD”, poručila je Clinton.

Facebook Komentari