Mrak Taritaš: Ja sam protiv promjene imena Trga maršala Tita i drugih kad se to koristi u kampanji

Gošća u programu N1 bila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, HNS-ova Anka Mrak Taritaš.

Jutros je u našem programu gostovao Andrija Mikulić koji nije jasno rekao, ali moglo se zaključiti, da će vrlo vjerojatno ući u utrku za gradonačelnika. Kakav je vaš stav o njemu?

Mikulića poznajem dugo. Ja sam na početku njegovog posla bila šefica tako da ga znam i iz tog perioda. On je vrlo korektno radio svoj posao.

Obzirom da je Mikulić očito u kampanji – kako vi gledate na inicijativu promjene imena Trga Maršala Tita u Kazališni trg?

Ja moram biti jasna. Ja sam protiv promjene imena, ali i promjena imena drugih trgova i ulica kad se to koristi u kampanji. Pravi problem je prirez, otpad… Zahtjevi za promjene imena kako kome padne na pamet nisu dobri. Ne treba pretvoriti izbore za gradonačelnika u natjecanje kako će koji trg ili ulica zvati.

Pristali biste na sučeljavanje s ostalim kandidatima za gradonačelnika Zagreba?

Štoviše, ja bih to vrlo rado. Ono što će biti ključno je da treba pokazati tko može upravljati Zagrebom . Uvijek će biti problema. To je kao lokomotiva koja uvijek ide, a mi ju želimo od lokomotive koja ide na ugljen pretovriti na jednu ekološki čistu lokomotivu.

Facebook Komentari